3.3 (65.63%) 32 votes

Annonce

Skal du have en ny kombiovn og ved du ikke hvorfor du skal vælge den over en mikroovn eller en miniovn, så læs med på siden her. Vi har nemlig lavet en utrolig god informationskilde til dig, der gerne vil have ny kombiovn. Det kunne også være at du er ved at flytte og overvejer hvilke køkkenredskaber, der skal være i dit nye køkken. Måske har du overvejet muligheden for en kombiovn eller måske er du bare blevet træt at forgængeren?

Vores oversigt er let at gå til. Du kigger blot på vores liste, hvor du kan se billeder, funktioner og specifikationer over de forskellige kombiovne. Det betyder kort sagt at det ikke skulle være noget problem for dig at finde den, som passer dig bedst. Tiden er altså kommet til at du kan finde alle de bedste priser på kombiovnen. Om end du kigger efter den helt billige eller den med lidt mere kvalitet, så kan du finde det hele ud fra vores liste.

Da vi udarbejdede vores liste, så lavede vi en kombiovn guide for at finde et udvalg af de bedste kombiovn i Danmark. Det har vi gjort for, at det skulle være utrolig nemt for dig at finde det du havde brug for. Så skal du bruge en kombiovn som er fritstående så nævner vi den som kombiovn som bordmodel.

Læs endelig mere om en ny kombiovn, se hvad vi vurderer der er godt, hvilke modeller vi kan lide, find en forhandler og find den billigste kombiovn allerede i dag. Se mere her på siden og find ud af hvorfor du skulle have en. Ligeledes kan du finde alle fordelene der er ved sådan en ovn.

[wpsm_comparison_table id=”2″ class=””]


Hvad er en kombiovn?

Kombiovnens navn er taget ud fra ordet kombination. Dette er blevet forkortet til kombi og sammensat med ovn. Dette ligger op til at kombiovnen kan lidt mere end så mange andre ovne. En kombiovn kan fungere, som en ganske almindelig ovn. Dog er kombiovnen kombineret med andre typer ovnes egenskaber. Det vil sige at du kan få en kombiovn, som er en kombination af en mikrobølgeovn og en almindelig ovn. Altså kan den stort set det samme, som de to andre typer og kan derfor erstatte den almindelige ovn og mikroovnen. Du kan læse mere om de andre typer funktioner i afsnittet neden for.

Det helt perfekte ved en kombiovn er at denne kan tilberede og opvarme din mad på mange forskellige måder. Det kan den, da en kombi ovn jo kan opvarme din mad ligesom en mikrobølgeovn, men også som en ganske almindelig ovn. Damp er også en mulighed at tilberede med i nogle kombi ovne.

Overvejer du at købe en mikroovn, miniovn eller en dampovn, så ville en kombi ovn være en rigtig godt valg for dig. Ikke nok med at denne udfylder pladsen for det, som det du godt kunne tænkte dig, så kan den også stå klar som ekstraovn. Dette kan være enormt smart på juleaften eller bare en dag hvor du har gæster. Det giver dig muligheden for at lave to forskellige ting, der kræver forskellige temperaturer.

 

Lille køkken med en indbygget kombiovn

Hvad er det så lige en kombiovn den kan?

En combiovn kan utrolig mange ting faktisk. Produktet ligner faktisk bare en ganske almindelig ovn på visse områder. Du kan også købe mange kombiovne, som har funktioner såsom grill, impulsgrill, overvarme, undervarme, varmluft og flere til. Den mest normale kombiovn købes med varmluft, grill og mikroovn. En ekstraoridinær effekt, som du kan finde i nogle kombiovne er damp. Dette kan du læse mere om længere nede. Mikroovn og damp er noget ekstra, som skal indregnes når kombiovnen købes og er dermed ikke nødvendigvis noget, som der sidder i denne som standard.

Se også:
  Find de 10 bedste i test

En kombiovn kan give dig et stykke hvidevarer, som er ud over det sædvanlige. Det kan kombinere flere effekter i en og dermed give dig mere plads til noget andet. Den er rigtig god til fx studerende, som ikke har alverden plads og endnu bedre til dem, som gerne vil udnytte deres plads i køkkenet. Når du køber kombiovnen går du uden om mikroovnen og får dermed mere plads til andre ting. Udover plads får du også flere funktioner for pengene.

Kombiovn – De normale funktioner

En kombiovn kan lidt mere end en traditionel ovn og mikrobølgeovn. Det er altså en lidt mindre version af en ovn. Kombiovnen har blot lidt flere funktioner, som oftest ses i form at mikroovn. De forskellige funktioner spænder sig fra fx mikroovn, dampfunktion, bagefunktion. Alt sammen noget der er godt, hvis at du vil lave mad i kombiovnen.  Vi har lavet en komplet liste over de forskellige kombiovne, sådan at du kan sammenligne det danske markedets kombiovne.

Der er altså utrolig mange kombinationer for kombiovne. Derfor har vi samlet en overskuelig liste over de mest populære her på vores side.

Som du nok allerede ved på nærværende tidspunkt, så indeholder kombiovnen mange forskellige funktioner, der gør den attraktiv. Dog er alle ikke ens. Hvis man er på udkig efter en kombiovn med ovnfunktion, grill eller mikrobølger. Det skal også siges at denne slags kombiovn er den mest normale. Læs omkring denne nedenfor.

 

Kombiovn med varmluft

Kombiovnen er perfekt til helt vild med at lave mad og bage lækre kager og/eller brød. Det er helt perfekt at lave utrolig lækre retter i denne miniovn, da den fungerer som en almindelig ovn. Den kan altså spænde fra alt mellem 50 og 200 grader. Dette er den typiske indstilling, der er på kombiovnene. Ventilationen gør at varmen fordeles i hele ovnrummet og giver en god fordeling af varmen. Det betyder at der kan forberede forskellige ting på en gang.

 

Kombiovn med grill

Jules flæskesteg eller aftensmadens hvidløgsbrød kan hurtigt laves ved hjælp af combi ovnens grill funktion. Det er en funktion, som rigtig mange brugere af combiovnen, sætter utrolig høj. Nogle kalder den uundværlig. Denne funktion kan i nogle combi ovne bruges sammen med mikrobølgefunktionen og give et endnu sprødere resultat. Ligeledes vil du også opnå varme i midten. Grill funktionens effekt ligger mellem 1500W og 2000W alt efter kombiovnen.

 

Kombiovn med mikrobølger

Mikrobølge funktionen er altid en funktion, som man kan bruge. En mikrobølgeovn er rar at have i sit køkken, men en mikro kombiovn er endnu bedre. Det giver dig muligheden for alt hvad en mikrobølgeovn kan. Genopvarm, tilbered eller tø diverse ting og sager i din mikro kombiovn. Mikrobølge effekten på en mikro kombiovn ligger typisk på 1000W. Du kan også være heldig at finde en mikro kombiovn på tilbud af og til. Dog ikke så ofte.

 

Her forklarer Henrik fra Brandt, hvordan du kan kombinere kombiovnens funktioner


Et væld af funktioner i kombiovnen

Madlavningsprogrammer i ovnen

Forprogrammerede programmer gør det muligt for dig, at lave forskelligt mad hurtigt og nemt. Dette er noget, som kombiovne med mikroovnsfunktionen som ofte er udstyret med. Det er ikke noget problem at kombinere ovnens andre funktioner med de forprogrammerede programmer. Det vil sige at du kan bruge grill og varmluft i sammenspil med dette. Disse kan bruges til at opvarme, tilberede og optø de forskellige ting, som du ønsker.

 

Tilberedning efter vægt

Med denne funktion er det muligt for dig at indtaste hvor meget maden vejer og derefter optør eller tilbereder din mad. Ovnen finder nemlig selv ud af at indstille hvilken effekt og tilberedningstid, som der skal være til maden. Denne funktion kan være utrolig brugbar for yngre brugere af kombiovnen, som måske ikke helt forstår denne.

 

Aktivt nedkølingssystem

Kombiovne kan blive utrolig varme i hele kabinettet, hvilket betyder at glasset og metallet slet ikke er til at røre. Derfor er der mange kombiovne, som er udstyret med et aktivt nedkølingssystem. Det gør at kabinettet, tekniske komponenter og glasset i front holdes kolde, sådan at du eller andre ikke brænder sig.

Se også:
  Vælg den rette isolering og spar penge

 

Børnesikring i kombiovnen

Mange kombiovne er udstyret med børnesikring, sådan at dine børn ikke kan komme ind i maskinen, når du ikke er hjemme til at se hvad ovnen bruges til. Det kan være en utrolig god ide til familier med børn, som godt kan have lange fingre. Nysgerrige børn har det desværre også af og til med at være uheldige børn. Derfor anbefaler vi alle børnefamilier til at købe kombiovn med børnesikring.

Rengøring og vedligeholdelse

Det er utrolig nemt at gøre en kombiovn rent. For at lave den generelle rengøring skal du ikke bruge så meget energi og kræfter, som man tror. Mange maskiner er også udstyret med programmer, som gør at maskinen klarer hele rengøringen selv. Dette er programmer, som fx hedder selvrensning eller selvrengøring.

Brug blot en våd klud til at gøre kombiovnen rent med. Almindeligt sæbevand kan gøre tricket. Når ovnen er tørret over både ind- og udvendigt, så tør denne efter med et viskestykke. Gør du dette, så gør du også hovedrengøringen billigere for dig selv.

 

GODT TIP

Det er meget nemmere at tage rengøringen, hvis at du gør kombiovnen rent et par gange om ugen. Det gør at den større rengøring af maskinen bliver utrolig meget nemmere i sidste ende.

 

Fjern ovnlågen uden værktøj

Ovnlågen kan afmonteres af mange modeller uden værktøj. Dette gør det muligt at rengøre denne utrolig nemt, når behovet er for det. Husk ikke benytte dig af rengøringsmidler, der ridser eller ætser overfladen på kombiovnen. Dette kan ødelægge bælgningen og gøre oplevelsen dårlig med ovnen.

 

Nem rengøring af kombiovnen

Nogle kombiovne inkluderer funktioner, som EcoClean. EcoClean er en belægning, som ovnen har fået specielt til at hjælpe brugeren med at gøre rengøringen lettere. Når den specielle belægning får sprøjt fra maden eller ligeledes stænk, så nedbryder belægningen fedtrester ved hjælp af syre og den varme, som ovnen kan skabe. På den måde holder belægningen sig selv ren og du behøver derfor ikke at gøre dette rent.

 

Gør kombiovn rent med damprens

Kombiovne med damp kan gøre sig selv rene via. En funktion der hedder damprens. Men det er faktisk også muligt at gøre det på alle andre kombiovne. Sæt blot en beholder ind i kombiovnen med 500 ml vand i og tænd for kombiovnens renseprogram. Når dette program er kørt til ende, så køles ovnen ned. Når denne er kold kan du tage beholderen ud og gøre ovnen rent med en klud, der blot skal køres over.

 

Se her hvordan en kombi dampovn kan gøres rent


Kombiovnen størrelser

Som du nok selv kan regne ud, så har kombiovnen mange forskellige størrelser. Det spænder sig fra 25 liter til 45 liter. Du kan få kombiovne til mange forskellige lejligheder. Det er muligt at få fritstående kombiovne og indbygningskombiovne.

 

Kombiovnens ovnrummet

Ovnrummet en i kombiovn er ikke så stort, som det er i en almindelig ovn. Hvorfor? For denne løsning er mere kompakt, hvilket gør det sværere at få plads til mere ovnrum, da teknikken også skal være der.

Omrummets størrelse måles efter liter. Det er meget normalt for en kombiovn at spænde mellem de 25 til 45 liter alt efter hvor stor denne skal være. De forskellige

Derfor kan det være en god ide at overveje hvad ovnen skal bruges til. Skal den være den supplerende ovn i hustanden, så kan du godt vælge en lille kombiovn eller en mini kombiovn, som det også kaldes. Men skal du bruge denne, som din primære ovn i husstanden, så giver det meget mere mening at tage en stor kombiovn. Dette er selvfølgelig grundet at der skal være plads til alt det du nu kunne finde på at lave.

Åben kombiovn ovnrum

Indbygget kombiovn

Kombiovnen kan fås i mange forskellige varianter, som du allerede ved. Det er også muligt at få dem indbygget i dit køkken. På den måde tager de mindre bordplads. Det kan være den rigtige løsning i forhold til din indretning i nogle tilfælde. Det er også muligt at få en moderne kombiovn til at passe enormt godt i stilen, der finder sted i køkkenet.

Se også:
  Det bliver hundekoldt: Sådan går du og din firbenede ven bedst vinteren i møde

Den indbyggede kombiovn ses både som en primær, men også sekundær ovn i forskellige husstande. Et skab, som ikke er i brug, kan hurtigst skiftes ud med en kombiovn. Det giver både bedre indblik til hvad der sker inde i ovnen, plus en bedre arbejdshøjde.

 

Fritstående kombiovn

Den fritstående kombiovn passer godt til forskellige typer køkkener. Dog passer den bedst i de små køkkener. Man ser ofte en kombiovn i studieboliger, kolonihaver, arbejdsplads, sommerhuse og meget mere. Disse ses også tit som den sekundære ovn, som hurtigt kan pakkes væk og frem. Denne bruges også af nogle kokke, som tager den med på farten. Det giver en god fleksibilitet og gør det nemmere for dem at lave mad.

Spar penge ved at købe en kombiovn

Der er mange penge at spare, når du køber en kombiovn. Det kan godt være at der bliver lagt lidt flere penge, når maskinen købes, men disse spare sig hjem på sigt. Det er altså endnu en ting, som bygger på at det kan være en god ide for dig at købe en kombiovn. Der er en masse plads at hente i køkkenet, hvilket gør at du ikke behøver at tænke på at få installeret en almindelig ovn. Ligeledes behøver du heller ikke tænke på at få installeret en mikroovn, da dette er inkluderet i kombiovnen.

Det er en utrolig god beslutning at købe en kombiovn, hvis at du har et lille køkken. Det vil på den måde ikke være svært at finde plads til én ting, hvor det ville være svært at finde plads til tre ting. På den måde kan du udnytte pladsen i dit køkken på bedst mulig vis.

Går du og overvejer hvor vidt du skal købe en kombiovn, så tænk blot på hvor meget mulighed der er for at spare plads i dit køkken, uden at gå for meget på kompromis med de gængse egenskaber. Der er utrolig mange interessante kombiovne, at finde på det danske marked. Tag et kig på de forskellige modeller, som du kan finde ovenfor i vores kombiovn guide.

Hvad kan vi konkludere over kombiovnen?

Foruden at kombiovnen både kan spare dig plads og penge, så kan denne også påtage sig opgaver fra andre køkkenredskaber. Du behøver ikke at investere i både en ovn og mikrobølgeovn for at du har de fornødne egenskaber i køkkenet. Faktisk kan du blot investere i en kombiovn, som råder over begge funktioner.

Så er du ude efter en god og praktisk løsning i god kvalitet, så er det nok en kombiovn, som du er ude efter. En kombiovn egner sig utrolig godt til de små køkkener, der ikke har utrolig meget plads i dem.

En kombiovn er som før nævnt en kombination af en mikroovn og en almindelige ovn. Det giver dig en masse muligheder. Du har mere plads til de samme muligheder. Kombiovnen er ligeledes hurtig at få varm, hvis du kommer sent hjem. Foruden at det er rart tidsmæssigt, så er det også enormt rart i forhold til pengepungen. Denne funktion giver dig nemlig en lavere elregning og er derfor mere økonomisk for dig. Derfor kan kombiovnen være en god investering for dig, da den på den måde spare sig selv hjem over tid.

Som du også selv kan læse dig frem til, så er der altså mange gode grunde til at få en kombiovn ind i dit køkken. Det giver dig plads, penge på lommen og et væld af muligheder. Men kig dig omkring eller brug vores samlet liste, da der er mange kombiovne derude og ikke alle er lige gode. Det er netop også af den grund at vi har lavet denne samlet kombiovns guide til dig.