3.5 (70.64%) 47 votes

Annonce

Vi ved alle hvordan den ser ud, hvordan den skal bruge og hvornår den skal bruges, men hvad så? Mange tænker måske ikke over hvor ofte de faktisk bruger en hårbørste. Ligeledes hvor vigtigt den er især for det kvindelige køn. Der er ikke noget værre end rodet og uglet hår om morgen. For ikke at snakke om efter en tur ude i vind eller regn.

Hårbørsten er en fast del af mange kvinder og pigers hverdag og er et vigtigt element inden man går ud af døren. Men er din hårbørste den rigtige for dig? For der findes mange forskellige hårbørster, der er både til filtret hår, tyndt hår, krøllet hår og langt hår. Hårbørster findes både som elektriske hårbørster, men også med vildsvinehår, naturhår og plastisk dutter. Så vi kommer her med en guide over de forskellige hårbørster der findes. Hvem ved – måske én, som er perfekt for dig?

Vælg børste efter din hårtype

Ofte begår folk den fejl at de bare vælger en hårbørste ud fra den de lige kan finde på hylderne i supermarkedet. Ligeledes hvad der lige er in på det nuværende tidspunkt. Men dette er en dum ide hvis du gerne vil have en god hårbørste. En børste der ikke ødelægger dit hår eller som kan få det til at se slidt eller fedtet ud. Det er derfor en god ide at kende sin hårtype. Hårtyperne kan opdeles i 4 kategorier

Tykt og kruset hår?

Er dit hår meget tykt og føles det som om du har dobbelt så meget hår som alle andre? Så er det meget lettere at børste håret med en stor børste, såkaldt pladebørste, som kan komme igennem håret, uden at skade det. Den store overflade sørger også for at håret ikke bliver statisk og meget nemmere at styrer og flyver rundt over det hele. Mange oplever at deres tykke og kruset hår bliver meget større og fyldigere når de redder en børste igennem håret. Men den store overflade vil holde håret samlet og giver en glattere effekt. Som alternativ til tykt hår som har føles stort og tykt, kan man investerer i en elektrisk hårbørste med glattejern i, så man glatter håret samtidig med at får det børstet. BaByLiss har lavet en elektrisk hårbørste med glattejern som har den store overflade til tykt hår.

Se også:
  Sådan vælger du mobil covers ud fra din stil

Tyndt hår?

Har du tyndt og meget fint hår? Så er det bedst med en hårbørste der ikke ødelægger håret eller får det til at knække. Der er ingen grund til at gøre håret mere tyndt eller få det til at se slidt ud. Alt sammen bare fordi du bruger en forkert børste. Det anbefales derfor stærkt at man bruger en hårbørste der har vildsvinehår. Her er hårene er super fine og naturlige. Der er flere fordele ved en hårbørste med vildsvinehår. Fx at de små vildsvinehår fordeler naturlige olier fra hovedbunden ud til spidserne af dit hår, hvilket gøre det sundere og mere frisk.
Så hvis du virkelig skal forkæle dit hår så har Mason Pearson lavet en serier hårbørste med vildsvinehår. Denne vil være perfekt til tyndt og fint hår. Kvaliteten er super høj og børsterne er skånsomme mod håret, hvilket er ligger til god grund for prisen.

Tørt hår?

Tørt hår kan hurtigt se meget slidt og træls ud og mange vil opleve at håret knækker og især spidserne bliver grimme. Selvom du bruger flere plejeprodukter kan håret alligevel blive ved med at være tørt. Derfor er det en god ide at bruge en hårbørste der ikke slider på håret så du bliver ved med ødelægge den beskyttelse du tilføjer ved at bruge pleje i håret. Vælg derfor en hårbørste med naturhår så du holder dit hår sundt og kan få opbygget næring til dine hårrødder, der senere vil give dig mere normalt hår uden den tørre fornemmelse.
GHD har lavet en hårbørste ved navn Oval Dressing Brush som kan anbefales hvis man har meget tørt hår. Den skåner håret når man bruger den, og de naturlige hårolier bliver fordelt ud i hele håret, så det ikke længere vil blive ved med at være tørt og slidt.

Se også:
  Sådan træner du cardio i stuen derhjemme

Fedtet hår?

Fedtet hår kan være besværligt at sætte og mange føler det næsten pinlig at gå rundt med fordi man kan se beskidt og usoigneret ud som om man ikke går i bad. Så har du fedtet hår, så har du sikkert allerede prøvet at skrift alle dine produkter ud, som shampoo, balsam og hårkur. Men nogen gange kan din børste også gøre dit hår fedtet, især hvis du børster det for meget. Når du børster for meget så fordeler du din naturlige hårolier ud i hele håret som vil gøre det fedtet.

Så køb en god kvalitetsbørste der er lavet i ordentlige materialer. Vi foreslår at du prøver med en børste som har bløde pigge, der skiller håret fra hinanden og sørger for at håret ikke klumper sig sammen i totter. Det kan være en børste som er i et plastisk materiale, så du kan vaske din børste, for at undgå at de fedtet olier sætter sig i børste og bliver redet igennem håret når du bruger den næste gang.

Gode råd når du børster dit hår

Der er nogle gode råd til hvordan du kan børste dit hår, sådan du får det bedste resultat. Uanset om det er tykt eller tyndt, tør eller fedtet.

Det første råd er at man aldrig skal børste igennem ens hår når det er vådt eller fugtigt, for når håret er vådt er det mere skrøbeligt. Her kan håret let knække og blive ødelagt under børstningen, hvilket selvfølgelig ikke er særlig godt.

Det andet gode råd er at du altid skal bruge lette børstestrøg for at være skånsom mod dit hår. Ved at starte med at redde spidserne undgår du at knække dem, så slut med hovedbunden. Eventuel red let igennem hele håret efterfølgende. Så giver du håret den naturlige olie fra hovedbunden ud til resten af håret. Men husk ikke at gøre dette for meget. Gør du det, kan håret hurtigere blive fedtet og kan ligne noget der trænger til at blive vasket.