Bedøm artiklen

Sunde tænder, hele livet. Det er det ideelle scenarie, og for de fleste vil det være muligt at blive gammel og stadig have sunde tænder.

Der er dog næsten altid den samme forudsætning: man skal huske sine tandlægetjek!

Tandlægetjekkene er nemlig meget mere end bare en ”dyr udgift”. Ja, faktisk er det slet ikke så dyrt at gå til tandlægen, og desuden er det meget nødvendigt.

Læs bare hvad vores tandlæge i Taastrup fortæller om væsentligheden bag at overholde sine aftaler med sin faste tandklinik.

Forebyggelse er essentiel

Når du besøger din tandlæge til en rutinemæssig kontrol, efterser tandlægen dine tænder og renser. Hovedformålet er dog i lige så høj grad at være præventiv og opdage potentielle problemer.

F.eks. er der mange, der på trods af sunde tænder op igennem deres liv, opdager en begyndende parodontose omkring 30-40 års alderen. Her er det væsentligt, at man kan sætte ind med præventiv behandling FØR der er et decideret sundhedsproblem.

Husk på! Tænderne er en vigtig del af vores kroppe, da de har indflydelse på tygge- og fordøjelsesevnen, og da problemer med tandsættet kan forplante sig og resultere i alt fra tandpine til hovedpine, koncentrationsbesvær, dårlig søvn og meget mere.

Ligeledes kan tandlægen opdage en simpel ting som caries, altså huller i tænderne, tidligt. Det betyder, at et hul ikke får lov til at vokse sig stort og dermed blotte tandens nerve og emalje, men opdages i tide og kan lukkes ubesværet – uden at koste noget nævneværdigt sammenlignet med f.eks. en blottet, inficeret og ødelagt tand, der skal erstattes med bro eller implantat.

Se også:
  Bruger du smykker, mand? Få et unikt, der signalerer god stil!

Et godt og sundt tandsæt startet med andre ord ved at man overholder sine aftaler i tandklinikken, så der er en mulighed for at opdage og tage håne om potentielle problemer.

Dyrt at gå til tandlægen? En myte!

Tandlægen har ry for at være rasende dyr. Men sandheden er, at et rutinetjek normalt ikke koster mere end 300-400 kroner. Først når man gentagne gange har sprunget sine tjek over, kan man risikere at det bliver dyrt! Her vil der nemlig være komplikationer, som ellers kunne være opdaget i tide. Og selv med tilskud risikerer man at ende med en høj regning, som i mange tilfælde kunne være undgået med den rette forebyggelse.

Tandlægen er altså ikke dyr, når blot man husker at bruge den!

Undlader du derimod at lytte til anbefalinger og pleje dine tænder på bedst mulig vis, så er der derimod en risiko for at løbe ind i dyre regninger. Husk derfor altid dine rutinetjek.