Bedøm artiklen

Vores sundhed er essentiel for os – hvis den ikke er i orden, er det første skridt mod graven. Derfor er det vigtigt som menneske, at du holder dig sund og aktiv, for at mindske risikoen for f.eks. hjertekarsygdomme, diabetes og andre ting der kan være medført af livsstil. Dog er det ikke alting, du selv har en indflydelse på, og derfor er der nogle ting, du bliver nødt til at blive tjekket for en gang imellem.

Find ud af, om der har været mange tilfælde af samme sygdom i din familie

Selvom en del sygdomme og andre helbredsmæssige problemer kan komme fuldstændig uanmeldt og ud af det blå, er der også mange sygdomme, der kan følges tilbage til en kilde i dig – nemlig din genetik. Et eksempel er: Du er en kvinde, og der er en eller flere af dine kvindelige familiemedlemmer, der har haft brystkræft. Det kan betyde, men gør ikke nødvendigvis, at der er et gen i din familie, der øger risikoen for præcis den type kræft, og det skal du så være opmærksom på, og sørge for at blive tjekket for – men husk på, at det ikke kun er kræft, du skal holde øje med.

Sørg for at tandsættet er i orden

Det er sikkert ikke ny viden for dig, at det er en god ide at børste tænder to gange dagligt, bruge tandtråd, og hvad der nu ellers måtte høre med til den daglige tandpleje. Men faktisk er det vigtigere end bare at have et flot sæt tænder – tænderne er meget vigtige for vores fordøjelse, og derfor vigtige for hele kroppen. Så sørg for at få gå til tandlægen regelmæssigt, og få lavet de nødvendige tandbehandlinger hurtigst muligt, hvis der altså er noget galt – så er det flotte tandsæt jo bare en ekstra bonus.

Se også:
  Skal du være med på moden?