Bedøm artiklen

Som arbejdsgiver har du en hel masse forskellige ansvarsopgaver når det kommer til dine medarbejdere, og en af disse er blandt andet at du skal hjælpe dem til bedst muligt at undgå arbejdsrelateret skader. Dette er især hvis dine medarbejdere arbejder i erhverv hvor de bruger deres krop en del, dette kan være alt fra klinikker til sundhedsvæsnet til forskellige massørsaloner.

Sørg for at medarbejderen har de bedste redskaber til rådighed

Det er ikke kun jeres kunder eller klienter, som skal have de bedste stole og redskaber til rådighed. Det er også ekstremt vigtigt at du giver dine medarbejdere stole som fx mindsker deres risiko for arbejdsskader. Du kan finde en ergonomisk behandlerstol til behandling af patienter her. Behandlerstolen sikre dig at dine medarbejdere i den tid de sidder ned, får den rigtige støtte og ikke får fx rygproblemer.

Hav nogle klare retningslinjer for sikkerheden på arbejdspladsen

En anden god måde at undgå arbejdsskader er ved at have nogle klare retningslinjer for sikkerheden på arbejdspladsen. Dette gør sig især gældende hvis der er tale om mere fysisk hårdt expression.nu

arbejde med tunge objekter. Men selv på arbejdspladser hvor sikkerheden ikke spiller den største rolle, kan det være en god idet at have retningslinjer som nedsætter risikoen for arbejdsskader. Dette kan være alt fra at give medarbejderen mulighed for at komme ud at strække benene efter at have siddet ned i lang tid, til decideret at indlægge ”gå pauser” i skemaet.

Vær opmærksom på dine medarbejdere

Alt dette kan måske for nogle virke en smule ekstremt, men det absolut vigtigste når det kommer til at forbygge arbejdsskader, er at du er opmærksom på dine medarbejdere. At du på arbejdspladsen er opmærksom på at give dem de bedste vilkår til ikke at få skader, dette kan være fx at give dem et medlemskab til fitness eller lignende.

Se også:
  Gode løsninger til at skåne miljøet