4 (80%) 3 votes

Annonce

Glattejern er en hårstyling teknik brugt siden 1890’erne involverer udfladning og glatning af hår for at give det en glat, strømlinet, og “slanke” udseende. Det kan bruges til alle hår typer men i starten var det ofte folk med stort og kruset hår der brugte glattejernet til at få styr på lokkerne.

Et glattejern kaldes også for fladjern af nogle brugere. I denne artikel vil vi bruge begge termer. For at undgå forvirring, så er det vigtigt at fortælle at vi prøver at favne bredt og dermed bruge begge navne. Vi mener dog det samme.

 


[wpsm_comparison_table id=”4″ class=””]

Funktioner

Et glattejern skal kunne glatte dit hår, så du opnår et glat og smukt resultat. Her er det afgørende at kvaliteten af glattejernet er godt. Et glattejern skal ikke ødelægge eller slide på håret. Det er vigtigt at glattejernet skåner håret og at man ender med et smukt resultat. Måske tænker du er glattejern og fladejern det samme? Ja det er det, det er bare forskelligt fra person til person hvad man kalder det. Når man glatter hår skader det ikke mere end hvis man føntørre håret.

Dog er det alligevel en god ting at bruge varmebeskyttende produkter i håret når man anvender et fladjern. Dette beskytter håret mod varmen fra glattejernet, da det kan være hårdt mod håret og i værste tilfælde kan ødelægge håret. Det er derfor vigtigt at man har et godt produkt.

Hvordan gør stjernerne?

Når man ser alle de kendte stjerner såsom Paris Hilton, Angelina Jolie og Cameron Diaz stå på den røde løber, med deres smukke glatte hår, er det næsten sikkert at der har været et fladjern på spil. Men at glatte hår er ikke bare en ting man gør inden den røde løber. Det er en blevet en del af den daglige rutine for mange piger og kvinder verden over.

Glattejernets primære opgave er at fjerne krøl og kruset hår og give et glat og lækkert resultat. Det er meget oppe i tiden at have smukt, glansfuldt og naturligt glat hår og det antages at fladjern aldrig går af mode. Derfor er det super vigtigt at have det rigtige glattejern. Men hvilket fladjern skal du have? Det kan være en svær opgave at finde det rigtige da der findes alt fra glattejern med damp, glattejern med børste, glattejern til krøllet hår, glattejern til kort hår og glattejern til langt hår.

Hvilket glattejern passer dig bedst?

Når man skal beslutte sig for hvilket fladjern der passer bedst til ens hår og budget, er der flere faktorer der spiller ind.

Glattejern passer til alle, der er ingen begrænsning på hvem der kan bruge det. Dog afhænger det af hvilken hårtype du har, i forhold til hvilket glattejern du skal have. Der findes mange forskellige mærker og modeller som kan bruges til at glatte håret.

Der er foretaget mange test af mange forskellige glattejern. Hvis man søger på glattejern test eller glattejern bedst i test kommer der mange tests og resultater frem. Dog kan det være svært at finde hoved og hale i. Allerførst skal man kunne forskellen på fladjern og andre stylings apparater. Det kunne eksempelvis være et krøllejern. Der findes nemlig mange glattejern, som også kan bruges som krøllejern. Det primære mål med et fladjern er selvfølgelig at glatte håret. Så dette er vigtigt at købe ud fra. Hvis glattejernet samtidigt kan krølle er dette blot en fordel, men det er en god ide at prioriterer at stylings apparatet har den optimale glatte effekt som du ønsker til din hårtype.

 

Der er mange forskellige hårtyper

Kend din hårdtype

Hårtypen spiller nemlig også en stor faktorer for at du får dit ønskede resultat fra glattejernet. Kvinders hårtype kan kategoriseres ud fra 3 forskellige typer. Fint hår, fint og krøller hår og tykt hår.

Har du fint hår?

Den første er fint hår, som måske kun bliver lidt kruset. Her er det en god ide ikke at vælge et glattejern med høj temperaturer. Du bør vælge en model med keramisk plader som vil skåne håret mere når det køres igennem dit hår.

Se også:
  Miljøvenlige og økologiske hårprodukter

Eller skulle du have krøller i dit fine hår?

Har du mere fint men krøllet hår er det bedste glattejern for dig et glattejern hvor der er muligt at ændre temperaturen. Det er muligt for dig at indstille glattejernet efter hvor krøllet hår du har. Selv uden at det skader dit fine hår. Du rådes til at vælge et glattejern med titanium plader da det passer bedst til krøllet og fint hår. Titaniums plader vil bevare hårets naturlige fugt og olie, og spreder varmen i hele pladen så man opnår et jævnt resultat samt får alle krøllerne væk.

Det kunne også være at du havde tykt hår?

Har du tykt hår er det bedst med et glattejern som holde til den konstante og jævne varme over hele glattefladen. Det er derfor godt at bruge et glattejern med en stor overflade så man kan lettest kan få glattet hår ud.

Som der er skrevet i forklaringen om hårtyperne fremgår det at der findes forskellige varmeplader blandt glattejern. Det er vigtigt for at finde det rigtige fladjern at man finder de plader som passer både til hårtypen men også længden.

Hvilke typer glattejern findes der?

Fladjern med jern varmeplader er ofte brugt til de billige glattejern. Det er en metalplade som oftest kan indstilles på 2-3 niveauer.

De fladjern med keramiske plader er ofte en aluminiumsplade med keramisk belægning. Det er bestemt en fordel at bruge keramiske plader, da håret ikke kan brænde fast på pladens overflade. Dette ses desværre ved nogle af de lidt billigere glattejern med jern/metal flader. Håret kan smelte fast ved den høje temperatur på disse jern.

Tourmaline plader er tourmalin-ionisk keramisk belægning som giver en jævn varme på hele pladen, hvilket har gjort denne type glattejern meget populær blandt forbrugere.

Ioniske plader i fladjern kan være en dyr fornøjelse

Glattejern med ioniske plader er blandt den dyre ende af prisklassen i forhold til mange andre modeller fordi den plade er mere avanceret. Ioniske plader passer godt til folk med tørt hår, idet pladen hjælper med at bevare fugten i håret, så håret ikke bliver mere skadet.
Det er derfor meget logisk at jo tykkere og jo mere krøllet hår du har, jo mere varme skal du benytte for at glatte dit hår til det ønskede resultat. Mange oplever at mærket HH Simonsen har stylings apparater til alle slags hårtyper, fordi deres teknik er så avanceret og har en jævn fordeling af varmen i den rette temperatur til lige netop din hårtype.

En af Philips bedste glattejern Philips Pro Straightener

Philips Pro Straightener er en af producentens bedste glattejern. Med dette glattejern kan du hurtigt glatte dit hår ved hjælp af producentens titanium plader, som glatter håret lyn hurtigt. Dette glattejern spænder mellem temperaturerne 120 til 230 grader på de 110 mm lange titanium plader.

Philips lover med dette glattejern at dit hår ikke ødelægges. Det betyder, at du vil opleve færre ødelagte hår efter du har brugt glattejernet.

Det første vi bemærkede da vi tændte for glattejernet var at det varmt enormt hurtigt. I løbet af få sekunder var det klar til brug. Dette til trods, hvilken temperatur vi valgte at stille glattejernet på. Temperaturen stilles på et smart lille hjul, som sjovt nok ikke forstyrrer dig, når du klatter håret.

Medfølgende er et sikkert hylster til glattejernet, hvis dette er varmt. Det betyder, at man snildt kan ligge glattejernet ind i denne, til trods for at denne er varm. Vi anbefaler altid, at man tjekker at glattejernet er kølet helt af før at man forlader hjemmet. Ligeledes bør du ikke efterlade glattejernet oven eller tæt på let brandbare ting.

Med dette glattejern medfølger 5 års garanti, hvilke er noget som vi vægter højt. Dette betyder også at produktet har noget ”hold i sig”.

Har du brug for mere info eller viden på, hvad der følger med dette glattejern? Så kig blot i videoen.

 

Glattejern fra HH Simonsen

HH Simonsen er en af Danmarks førende producenter af glattejern. Når du køber et glattejern fra HH Simonsen, så oplever du kvaliteten lige fra starten af. Her er kælet for detaljerne og disse ligger sig godt ind under brandet ”Dansk Design”.
Vi her hos Chart.dk har haft modellerne Infinity Styler og True Divinity Straightning Iron til test. Læs mere herunder for at finde den fornødne information omkring de to produkter.

Se også:
  Sådan gør du noget ekstra for din kæreste

Begge glattejern fungerer ganske udmærket uden, at du tilføjer fugt eller conditioner til håret, men vi anbefaler altid, at du tilføjer en af disse to ting. Det gør vi for, at du får det bedste resultat med glattejernet. Efter at vi havde tilføjet fugt og et ganske almindligt varmebeskyttende produkt, begyndte vi at glatte håret. HH Simonsens produkter giver et ganske fortrinligt resultat med det samme. Start blot med lidt hår og arbejd dig så igennem.

Foruden det overstående, så skal det siges, at begge glattejern er okay at rejse med, da de ikke fylder så meget og har en tilhørende pose.

 

True Divinity Straightning Iron, et godt glattejern til hverdagsbrug

True Divinity varmes utrolig hurtigt op og kan bruges på mindre end 10 sekunder. Det er altså et glattejern, som du snildt kan bruge i hverdagen stress og jag. Varmen fordeles hurtigt rundt i hele glattejernet uanset om, der er tale om 120 grader eller 210 grader. Du indstiller temperaturen på indersiden af glattejernet.

True Divinity fra HH Simonsen glider let og elegant ned igennem håret uden, at man mærker nogen form for gene. Dette gælder sig også på de lidt sværere steder, hvor håret kan være krøllet.
Er du en af dem, som har travlt om morgenen, så er HH Simonsens True Divinity glattejernet helt sikkert noget for dig! Skulle du glemme at slukke glattejernet pga. En travl morgen, så frygt ej. True Divinity slukker nemlig efter en time præcist. Vi testede dette med at sætte glattejernet til, placere dette på brandsikkert materiale og tog derefter tid med et stopur. Vi tjekkede til dette efter 15, 30 og 45 minutter, hvorefter vi holdte øje med dette de resterende 15 minutter. Og minsandten om det ikke slukkede efter en time, præcist? Gæt selv 😉

Men glattejernet er også beskyttende på andre områder. Foruden at det slukker af sig selv, så har du muligheden for at benytte dig af den varmeresistente pose, som medfølger. En smartpose, hvis at glattejernet er varmt, når du skal afsted. Der er brugt en stofledning på glattejernet og et simpelt drejemodul, som beskytter ledningen, når glattejernet bruges.
Alt det overstående kan du ser mere til i videoen herunder

 

Infinity Styler, et glattejern med lækre detaljer

Ligesom True Divinity, så er Infinity Styler klar på meget få sekunder uanset, hvilken temperatur du vælger på glattejernet. Varmen fordeler sig igen meget godt ud i glattejernets keramiske flader. Infinity Styler kan justeres til temperaturer mellem 80 grader og 210 grader. Dette gør du via et smart touch display på ydersiden af glattejernet. Dette display påvirkes ikke, når man benytter jernet, som man ellers skulle tro.
Foruden at du selv kan indstille glattejernet til den ønskede temperatur, så kan du også benytte dig af de programmer, som glattejernet allerede er udstyret med. Her er programmer til fint, medium og kraftigt hår. Muligheden for 80 grader gør det nemmere for dig at lave krøller med dette glattejern. Man kan godt lave krøller ved højere temperature, men dette kan dog have en negativ effekt på dit hår.

Dette glattejern har ligeledes sleepmode funktionen, som slår glattejernet fra efter, at der er gået en time. Ligeledes følger den varmeresistente pose med til dette glattejern.

Dette glattejern har samme drejemodul, som man kan se på True Divinity. Desværre er ledningen ikke betrukket med stof, selvom at der faktisk står på indersiden af kasse, at det skulle være en stofledning. Det har dog ikke så stor betydning, men det er selvfølgelig lidt mere bekvemt med en stofledning i vores optik. Nå ja. Dette overstykker ikke, at der er tale om et helt fortrinligt glattejern, som kan bruges i et godt stykke tid, før du bør skifte.

Se alt det overstående i vores mindre showcase video herunder.

Se også:
  Hvordan skal tøjet være til den næste fest?

Glattejern fra GHD

I forhold til popularitet, så er GHD er klart oppe omkring toppen indenfor fladjern, hvilket skyldes deres utrolig gode kvalitet og brede sortiment inde for hårstylings apparater. De har især fokus på en komponent i glattejernet som har en stor betydning for dit hår, nemlig varmepladerne.

Yderligere specifikation på disse glattejern

Varmepladernes betydning er stor da det er dem der sætter håret og giver resultatet. Det er ikke nødvendigvis en ekstrem høj varme som er afgørende for glatningen af håret, det er faktisk mere opvarmningen af pladerne. Forskellen ved at købe et af de billige fladjern i forhold til et dyrt, er at de billig glattejern kan blive utrolig varme, helt op 270 grader.

Grunden til at varmen kan blive så høj er at varmen ikke bliver fordelt over hele pladen og ikke giver en jævn varme til håret. Det er varmelegemet i glattejernet der gør varmefordelingen ujævn. Hvis at varmen ikke er jævnt fordelt gør det skade på håret og man vil ikke opnå det ønskede resultat. Noget af det som GHD har gjort, som gør deres produkter bedre, er at de har lavet et varmelegeme som varmer hele pladen. GHD glattejern varmer nemlig kun ved 175-185 grader i alle deres modeller. Varme ved 210 grader er ikke essentielt for et flot resultat. Tværtimod vil det skade dit hår.

Typisk et godt glattejern fra GHD

GHD er favoritter blandt både mænd og kvinder og er på top listen over bedst sælgende skønhedsprodukter. Prisen følger den høje kvalitet hvilket måske kan skræmme nogle væk. Dog skal man huske at det handler om et fladjern som man måske skal bruge hver dag, så det kan godt betale sig at smide lidt efter et godt fladjern. Det ikke meget værd at købe et billigere glattejern hvis man ikke opnår det ønskede resultat. GHD har også tilføjet ekstra detalje som hedder Sleep-mode. Dette betyder at hvis du glemmer at slukke dit fladjern efter brug, så slukker det automatisk efter et stykke tid. Udover super god kvalitet får man også 2 års garanti med hos GHD.

 

Læs også: Bedst i test Glattejern

Kvinde glatter hår med glattejern

Pas på dit hår, når du glatter det

Uanset hvilket fladjern man bruger, er det vigtigt at man ikke glatter håret mere end en gang om dagen. Det slider rigtigt meget på håret.
Dog glatter mange piger både deres hår om morgen inden skole og inden de skal ud og mødes med vennerne. Over ganske kort tid vil håret være slidt og tørt. kæmper du virkelig med besværligt hår og ønsker du alle krøller væk. Så er det en god ide at investere i et godt kvalitets glattejern, som måske er lidt dyrere. Så sikre du dig at håret ikke bliver ødelagt en nødvendigt. Derudover er det også en god ide at investerer i gode hårprodukter som er varmebeskyttende og vil fugte håret før brug af glattejernet.

Husk dette, når du skal ud og købe glattejern

Når du står og skal ud og investerer i et nyt fladjern kan du gøre det på flere måder. Man kan tage direkte ud til en forhandler for at se udvalget af glattejern. Hos forhandleren kan du få råd og vejledning til de fleste af deres produkter. Dette kan være smart hvis du er i tvivl om hvilket fladjern der vil passe til dig. Mange køber deres glattejern online. F.eks hos flere danske hjemmesider og virksomheder kan man finde et kæmpe udvalg af glattejern. De har glattejern fra flere forskellige mærker samt har mange forskellige modeller. Under hver model og mærke står der beskrivelser til hver, så du kan finde det optimale fladjern til dig. Flere steder på nettet har utrolig gode priser på deres udvalg og langt de fleste mærker, som GHD, er nedsat.

 

Lav krøller med dit glattejern

Se her hvordan blogger, Cana Buttenschøn, laver sine fine krøller i løbet af 3 minutter ved at benytte sig af HH Simonsens glattejern True Divinity. Dette glattejern er godt netop fordi, at det er muligt at indstille varmestyrke. På den måde kan man bedre sikre sig imod at skade håret mens krøllerne formes. Hør selv Cana give hendes tips på, hvordan krøllerne skal laves med fladjernet fra HH Simonsen.