Glattejern er en hårstyling teknik brugt siden 1890’erne involverer udfladning og glatning af hår for at give det en glat, strømlinet, og “slanke” udseende. Det kan bruges til alle hår typer men i starten var det ofte folk med stort og kruset hår der brugte glattejernet til at få styr på lokkerne.

Funktioner

Et glattejern skal kunne glatte dit hår, så du opnår et glat og smukt resultat. Her er det afgørende at kvaliteten af glattejernet er godt. Et glattejern skal ikke ødelægge eller slide på håret. Det er vigtigt at glattejernet skåner håret og at man ender med et smukt resultat. Måske tænker du er glattejern og fladejern det samme? Ja det er det, det er bare forskelligt fra person til person hvad man kalder det. Når man glatter hår skader det ikke mere end hvis man føntørre håret. Dog er det alligevel en god ting at bruge varmebeskyttende produkter i håret når man anvender et glattejern. Dette beskytter håret mod varmen fra glattejernet, da det kan være hårdt mod håret og i værste tilfælde kan ødelægge håret. Det er derfor vigtigt at man finde det glattejern der passer til ens hårtype og har en god kvalitet.
Når man ser alle de kendte stjerner såsom Paris Hilton, Angelina Jolie og Cameron Diaz stå på den røde løber, med deres smukke glatte hår, er det næsten sikkert at der har været et glattejern på spil. Men at glatte hår er ikke bare en ting man gør inden den røde løber. Det er en blevet en del af den daglige rutine for mange piger og kvinder verden over. Glattejernets primære opgave er at fjerne krøl og kruset hår og give et glat og lækkert resultat. Det er meget oppe i tiden at have smukt, glansfuldt og naturligt glat hår og det antages at glattejern aldrig går af mode. Derfor er det super vigtigt at have det rigtige glattejern. Men hvilket glattejerne skal du have? Det kan være en svær opgave at finde det rigtige da der findes alt fra glattejern med damp, glattejerne med børste, glattejern til krøllet hår, glattejern til kort hår og glattejern til langt hår.

 

Hvilket glattejern passer dig bedst?

Når man skal beslutte sig for hvilket glattejern der passer bedst til ens hår og budget, er der flere faktorer der spiller ind.

Glattejern passer til alle, der er ingen begrænsning på hvem der kan bruge det. Dog afhænger det af hvilken hårtype du har, i forhold til hvilket glattejern du skal have. Der findes mange forskellige mærker og modeller som kan bruges til at glatte håret.

Der er foretaget mange test af mange forskellige glattejerne. Hvis man søger på glattejern test eller glattejern bedst i test kommer der mange tests og resultater frem. Dog kan det være svært at finde hoved og hale i. Allerførst skal man kunne forskellen på glattejern og andre stylings apparater, som eksempelvis et krøllejern. Der findes nemlig mange glattejern som også kan bruges som krøllejern. Det primære mål med et glattejern er selvfølgelig at glatte håret, så dette er vigtigt at købe ud fra. Hvis glattejernet samtidigt kan krølle er dette blot en fordel, men det er en god ide at prioriterer at stylings apparatet har den optimale glatte effekt som du ønsker til din hårtype.

 

Der er mange forskellige hårtyper

Kend din hårdtype

Hårtypen spiller nemlig også en stor faktorer for at du får dit ønskede resultat fra glattejernet. Kvinders hårtype kan kategoriseres ud fra 3 forskellige typer. Fint hår, fint og krøller hår og tykt hår.

Den første er fint hår, som måske kun bliver lidt kruset. Her er det en god ide ikke at vælge et glattejern med høj temperaturer. Du bør vælge en model med keramisk plader som vil skåne håret mere når det køres igennem dit hår.

Har du mere fint men krøllet hår er det bedste glattejerne for dig et glattejerne hvor der er muligt at ændre temperaturen. Så er det muligt for dig at indstille glattejernet efter hvor krøllet hår du har, uden det skader dit fine hår. Du rådes til at vælge et glattejern med titanium plader da det passer bedst til krøllet og fint hår. Titaniums plader vil bevare hårets naturlige fugt og olie, og spreder varmen i hele pladen så man opnår et jævnt resultat samt får alle krøllerne væk.

Har du tykt hår er det bedst med et glattejern som holde til den konstante og jævne varme over hele glattefladen. Det er derfor godt at bruge et glattejern med en stor overflade så man kan lettest kan få glattet hår ud.

Som der er skrevet i forklaringen om hårtyperne fremgår det at der findes forskellige varmeplader blandt glattejerne. Det er vigtigt for at finde det rigtige glattejerne at man finder de plader som passer både til hårtypen men også længden.

 

Hvilke typer glattejern findes der?

Glattejerne med jern varmeplader er ofte brugt til de billige glattejerne. Det er en metalplade som oftest kan indstilles på 2-3 niveauer.

De glattejerne med keramiske plader er ofte en aluminiumsplade med keramisk belægning. Det er bestemt en fordel at bruge keramiske plader, da håret ikke kan brænde fast på pladens overflade. Dette ses desværre ved nogle af de lidt billigere glattejerne med jern/metal flader, da håret kan smelte fast ved den høje temperatur.

Tourmaline plader er tourmalin-ionisk keramisk belægning som giver en jævn varme på hele pladen, hvilket har gjort denne type glattejern meget populær blandt forbrugere.

Glattejerne med ioniske plader er blandt den dyre ende af prisklassen i forhold til mange andre modeller fordi den plade er mere avanceret. Ioniske plader passer godt til folk med tørt hår, idet pladen hjælper med at bevare fugten i håret, så håret ikke bliver mere skadet.
Det er derfor meget logisk at jo tykkere og jo mere krøllet hår du har, jo mere varme skal du benytte for at glatte dit hår til det ønskede resultat. Mange oplever at mærket GHD har stylings apparater til alle slags hårtyper, fordi deres teknik er så avanceret og har en jævn fordeling af varmen i den rette temperatur til lige netop din hårtype.

 

Glattejern fra GHD

I forhold til popularitet, så er GHD er klart oppe omkring nummer 1 indenfor glattejern, hvilket skyldes deres utrolig gode kvalitet og brede sortiment inde for hårstylings apparater. De har især fokus på et komponent i glattejernet som har en stor betydning for dit hår, nemlig varmepladerne.

Varmepladernes betydning er stor da det er dem der sætter håret og giver resultatet. Det er ikke nødvendigvis en ekstrem høj varme som er afgørende for glatningen af håret, det er faktisk mere opvarmningen af pladerne. Forskellen ved at købe et af de billige glattejerne i forhold til et dyrt, er at de billig glattejerne kan blive utrolig varme, helt op 270 grader. Grunden til at varmen kan blive så høj er at varmen ikke bliver fordelt over hele pladen og ikke giver en jævn varme til håret. Det er varmelegemet i glattejernet der gør varmefordelingen ujævn. Ved at varmen ikke er jævnt fordelt gør det stor skade på håret og man vil hæjst sandsynligt ikke opnå det ønskede resultat om glattet hår. Noget af det som GHD har gjort, som gør deres produkter bedre, er at de har lavet et varmelegeme som varmer hele pladen og fundet ud af hvilken temperatur der passer perfekt til hår glatning. GHD glattejerne varmer nemlig kun ved 175-185 grader i alle deres modeller, og måske tænker du at det ikke er særlig meget men man behøver ikke et glattejerne som kan varme 210 grader for at opnå et flot resultat. Tværtimod vil det skade dit hår og ødelægge det.

GHD er favoritter blandt både mænd og kvinder og er på top listen over bedst sælgende glattejerne. Prisen følger den høje kvalitet hvilket måske kan skræmme nogle væk. Dog skal man huske at det handler om et produkter som man måske skal bruge hver dag, så det kan godt betale sig at smide lidt efter et godt glattejern. Det ikke meget værd at købe et billigere glattejerne hvis man ikke opnår det ønskede resultat. GHD har også tilføjet ekstra detalje som hedder Sleep-mode. Dette betyder at hvis du glemmer at slukke dit glattejern efter brug, så slukker det automatisk efter et stykke tid. Udover super god kvalitet får man også 2 års garanti med hos GHD.

 

Kvinde glatter hår med glattejern

Pas på dit hår, når du glatter det

Uanset hvilket glattejern man bruger, er det vigtigt at man ikke glatter håret mere end en gang om dagen, da det slider rigtigt meget på håret. Mange piger glatter både deres hår om morgen inden skole, når de kommer hjem igen og inden de skal ud og mødes med vennerne. Over ganske kort tid vil håret være slidt og tørt. Hvis man virkelig kæmper med besværligt hår og man ønsker alle krøller væk, er det en god ide at investere i et godt kvalitets glattejern, som måske er lidt dyrere. Så sikre du dig at håret ikke bliver ødelagt en nødvendigt. Derudover er det også en god ide at investerer i gode hårprodukter som er varmebeskyttende og vil fugte håret før brug af glattejernet.

 

Husk dette, når du skal ud og købe glattejern

Når du står og skal ud og investerer i et nyt glattejerne kan du gøre det på flere måder. Man kan tage direkte ud til en forhandler for at se udvalget af glattejerne. Hos forhandleren kan du få råd og vejledning til de fleste af deres produkter. Dette kan være smart hvis du er i tvivl om hvilket glattejern der vil passe til dig. Mange køber deres glattejern online. F.eks hos flere danske hjemmesider og virksomheder kan man finde et kæmpe udvalg af glattejerne. De har glattejerne fra flere forskellige mærker samt har mange forskellige modeller. Under hver model og mærke står der beskrivelser til hver, så du kan finde det optimale glattejern til dig. Flere steder på nettet har utrolig gode priser på deres udvalg og langt de fleste mærker, som GHD, er nedsat.

 

Se videoen her for at se hvordan du laver krøller med dit glattejern

About The Author

Tastaturlynet fra Svenstrup, som han også kaldes. Specialist i at skrive enormt lange og fyldestgørende artikler. Kendetegn: Rødglødende fingre og kærlighed for hver kommentar. Hvad laver Mads på Chart? Det er Mads, som skriver de fleste af artiklerne på Chart. Derfor kan du være sikker på at toplisterne her på siden er godt arbejdet igennem.

Giv et svar

Din e-mail vil ikke blive vist