3.3 (65.45%) 33 votes

Annonce

Testvindere

[wpsm_comparison_table id=”1″ class=”center-table-align”]

Swipe til højre for at finde den perfekte yogamåtte for dig!

 

(Prisfejl kan forekomme grundet tilbudsændringer)

 

Her i vores yogamåtte test, eller yogamatte, som nogle vil kalde det, vil vi prøve at give dig det bedste overblik over hvilke yogamåtter, som du kan få på det danske marked. Ligeledes så har vi givet dig vores bedste bud på en rigtig god yogamåtte. Disse til forskellige behov. Nemlig har vi samlet tykke og tynde, smalle og brede samt lange og korte yogamåtter. Det har vi gjort for at sikre os at du finder den bedste til dit behov.

Det kan dog være noget svært for mange at vælge den rigtige yogamåtte, da det som oftest er rimelig individuelt. Derfor prøver vi at gøre det lysende klart for alle, hvilket behov i har.

Yogamåtter i forskellige tykkelser

Yogamåtter kommer i forskellige tykkelser. Det er muligt at få de helt tynde på 2 mm, nogle mellemtykke måtter på 4 mm men også yogamåtter på 6 mm. Der er altså tale omkring måtter i vidt forskellige tykkelser og desværre også priser. Det er dog ikke så galt at betale lidt mere for en god yogamåtte, da dette betyder at denne holder meget længere og hvem kunne ikke tænkte sig en kvalitetsmåtte, som holder godt.

En tyk yogamåtte

Mange undervurderer tykkelsen på måtte fremfor længe og bredde, hvilket kan været dumt. Tykkelsen er nemlig utrolig vigtig for den enkelte og det kan derfor være godt at gøre sig nogle tanker herom. Skal du have en meget komfortabel yogamåtte, så kan det være en god ide at vælge en tykkere måtte, dette sætter ligeledes din balance i en anden situation. En alt for tyk yogamåtte kan gøre det svært for dig at holde balancen og dermed få en ordentlig kontakt til underlaget under måtten. Dette kan dog også være noget, som nogle foretrækker i en yogamåtte. Det er muligt at finde en yogamåtte 6 mm, som er en ekstra tyk yogamåtte. En tyk yogamåtte kunne også være en 5 mm yogamåtte.

En tynd yogamåtte

En tynd måtte kan give ømme punkter på de forskellige støttepunkter, altså fødder, knæ, albuer m.m. Nogle af de tynde yogamåtter kan være helt ned til 2 mm, hvilket er halvdelen af det som en ganske normal måtte plejer at være. Det er nogle af disse måtter, som kaldes for rejse yogamåtter. Rejse yogamåtter fylder og vejer ikke det store. Derfor kan de snildt smides ned i en taske og tages med på rejsen ud i verden.

Det skal også nævnes at en tynd yogamåtte kan give dig mindre skader, men dette er ikke noget, som ses særlig ofte.

 

Hvad er en god yogamåtte så i tykkelsen?

En ganske normal yogamåtte på 4 mm er i mange tilfælde passende for de flestes behov, når man starter ud med yoga. Denne er ikke nødvendig vis den bedste for alle, men den kan være god at starte ud med. Det er dog rigtig vigtigt, at du ved hvor og hvordan du skal bruge din yogamåtte. Kan den nemt opbevares derhjemme, skal du have en taske til din yogamåtte, så du kan cykle med den eller skal du have den med på en jordomrejse? Der er mange forskellige behov, at opfylde med en yogamåtte og det er derfor også vigtigt at tjekke op på dette.

Se også:
  Sådan kan du holde dig aktiv og sund i ferien

Yogamåttens materiale

Der er mange faktorer, som spiller ind når du skal vælge din yogamåtte. Skridsikkerhed, tekstur, levetid, rengøring og for nogle økovenlighed. Mange yogamåtter bliver produceret i et blødt materiale. Det materiale, som de fleste yogamåtter bliver produceret i er vinyl, som nogle også kalder PVC.

Nyere måtter bliver produceret i gummi og økologisk bomuld, som gør det bedre for miljøet. Andre måtter genanvendes og bliver på den måde også bedre for miljøet.

Overfladen på yogamåtten

Det er rigtigt vigtigt at benytte sig af en måtte, som er forholdsvis skridsikker. Hvorfor er det sådan en vigtig faktor for yogamåtter at være skridsikre? Jo, hvis ikke at måtten var skridsikker, så ville du kunne glide under din træning.

Det er vigtigt at du kan ligge måtten på gulvet, sådan at den ligger plant ned uden af have uheldige ”bump”, derudover vil den have et fast greb på gulvet. Det vil sikre dig den bedste gulvkontakt, sådan at du kan dyrke din yoga ordentligt. En god måtte skal altså ikke trække sig væk eller lignende under øvelser.

Du kan nemt finde en yogamåtte som er god. Når du gerne vil have en god og skridsikker yogamåtte, så skal du blot kigge efter en måtte som er ru i overfladen. På den måde kan den have sværere ved at glide.

At måtten ikke glider betyder enormt meget for det personlige fokus under yogatræningen. Det fysiske og psykiske fokus bliver slet ikke forstyrret når du har en skridsikker måtte. Det er specielt en god ide at have en ru overflade på din yogamåtte, hvis du sveder meget når du dyrker yoga.

Det er meget typisk for yogamåtter lavet af ikke-organiske materialer at have en meget mere kunstige og ensartede overflader, mens at de organiske yogamåtter har

Lange måtter og brede måtter

Ved købet af en yogamåtte, så ved du allerede nu, at det ikke altid er lige til, hvis at du gerne vil have en som passer til dine behov. Det samme glæder når du snakker om måttens længde og bredde. Det er nemlig meget vigtig at måtten er tilstrækkelig lang og bred.

De fleste har oplevet, at købe en billig yogamåtte og dertil finde ud af at den ikke var bred eller lang nok. Det er dog muligt at finde en billig yogamåtte på tilbud, som stadig er i god kvalitet. Men vær dog på vagt hvis du køber din yogamåtte i Føtex, Netto eller Bilka, da det ikke altid er her at de ligger inde med de bedste yogamåtter.

Finder du derimod din yogamåtte i Sportmaster, Stadium eller Intersport, så kan du være lidt mere heldig med at finde en god yogamåtte. (OBS: Stadium er nu blevet til Sport24 og her er det selvfølgelig muligt at finde lignende udvalg)

Hold dig helt fra at finde en yogamåtte i Tiger eller Harald Nyborg, da disse steder ofte har købt billige yogamåtter.

Når du skal vælge den bedste yogamåtte til dig, så skal du holde nogle bestemte ting i mente. Du skal kunne stå i den brede yogastilling og måske mere til uden at du kommer uden for måtten. I forhold til bredden, så skal du kunne ligge helt fladt og afslappet på gulvet uden at du fornemmer at ligge uden for måtten. På den måde får du det fulde udbytte af din yogatræning.

Se også:
  Glattejern Test 2019

Det er ikke svært at finde ekstra lange eller brede yogamåtter, hvis at behovet er for det. Så tag du dig blot et hurtigt kig rund eller i vores yogamåtte test for at finde den rette måtte for dig!

Yoga tilbehør

Foruden yogamåtten er der flere ting, som du kan købe. Yoga tilbehør er blevet en stor ting. Det er altså ikke nok med vores yogamåtte guide. Foruden vores yogamåtte guide må du altså også læse vores yoga tilbehør sektion her for at finde alt du skal bruge.

Der er nogle ting, som kan være ekstra gode at kigge efter når du kigger efter en god yogamåtte. Det er blandt andet noget til at transportere denne med.

 

Taske til yogamåtten

Det kan i rigtig mange tilfælde være en fornuftig ide at købe en lille taske, når du rejser med yogamåtten eller blot transportere denne i en bil. Grunden til, at dette kan være n fornuftig ide er at man på denne måde kan undgå uhensigtsmæssigt snavs og dermed er der færre rengøring af yogamåtten.

En taske til en yogamåtte kan ligeledes være en god opbevaringsmetode for dig, som har brug for dette fra tid til anden. Tasken sikrer at der ikke kommer støv og ligende snavs på måtte, som får denne til at miste effekt.

 

Yogamåtte med rem

Køber du en rem til din yogamåtte, så har du mange muligheder for transport. Det kan være rigtig nyttigt for dig, som cykler eller går med din yogamåtte til yogatræning. Af og til kan du være heldig at købe en yogamåtte med rem, sådan at du ikke behøver at investere i sådan en. Yogamåtte tilbud består at mange ting og derfor kan du også være heldig at få en rem med i købet.

Det er dog ikke alle som vil have glæde af en rem til yogamåtten, da det ganske enkelt ikke passer ind i deres livsstil. Derfor bør du i de fleste sammenhænge kigge meget på din livsstil og ud fra det vælge hvad der vil være den bedste yogamåtte for dig.

 

Yogablok

Det er muligt at få mange forskellige yogablokke. Yogablokken er ofte lavet i et kunstmateriale eller i kork. En kork yogablok er oftest en lidt dyrere model, men kvaliteten er også derefter. Kork blokken er som regel også en smule hårdere end yogablokken i kunstmateriale og derfor kan denne være bedre til at udføre øvelserne korrekt.

yogamåtte rens

Rengøring af yogamåtter

Det er vigtigt at benytte sig af en yogamåtte, som også er meget nem at rengøre. Det er det, da denne efter mange timers brug kommer i kontakt med sved, støj og andet undertræningen, som på sigt ikke bliver så lækkert at være i kontakt med.

Det er muligt at købe rensemiddel til yogamåtten. Som flasken her fra Gaiam. Gaiam Super Yoga Mat Wash er et utrolig godt og billigt middel til at vaske dine yogamåtter i. Yogamåtte rens er godt til dig, som er aktiv på yogamåtten og gerne vil holde denne ren.

Det som er godt ved Gaiam Super Yoga Mat Wash er at den holder dit produkt rent og flot, samt får den til at holde kvaliteten af måtten. Efter brugen af denne rens vil du også bemærke at yogamåtten stadig er skridsikker. Denne yogamåtte rens indeholder økologisk essenial olier, som giver følgende egenskaber: antiseptisk, antibakteriel og fugtafgivelse. På den måde vil din måtte ikke komme til at lugte eller indeholde bakterier over tid. På den måde kan du holde levetiden på din måtte i længere tid.

Se også:
  Sådan finder du det løbebånd, som passer bedst til dine behov

Find Yogamåtte Rens Her

Fun Fact:

Blot få minutters yogatræning et par gange om ugen kan være med til at gøre dig mere mentalt klar, gladere og sundere.

Hvorfor er yoga godt for dig?

Der er utrolig mange forskellige studier, som viser at yoga faktisk styrker din helbredskvalitet. Det er også meget vigtig at nævne at yoga ikke kun er for dem, som allerede er meget fleksible eller lidt mere alternative personer. Faktisk er yoga en af de hurtigst voksende trends i nyere tid, hvilket belyser at dette ikke kun er for bestemte personer.

 

En regelmæssig yogatræning giver en række fordele for dig

Yoga kan, som mange ikke tror, hjælpe dig med at tabe vægt. Hvordan? Jo, yoga giver dig muligheden for at balancere hormon niveauet, håndtere trangen til sukker og derudover forbrænde nogenlunde samme mængde kalorier, som en ganske almindelig standard træning ville gøre det.

Universitet i Washington har bevist at den regelmæssige yogatræning hjælper dig mod sukkertræng, til en bedre vejrtrækning og foruden dette hjælper det dig med opmærksomheden på det emotionelle jeg. Derudover fandt de ud af, at folk der dyrkede yoga var meget opmærksomme på den mad, som de spiste og hvordan denne påvirkede kroppens funktion. Dette gav i sidste ende personerne en bedre kontrol over hvad de spiste og hvorfor de spiste dette.

Oxford Universitet fandt ud af at personer, der kun trænede yoga en gang om ugen, også havde mange fordele. Disse personer sov bedre, havde et lavere blodtryk og rent overordnet set var disse også mindre stressede i hverdagen. Dette hjælp alt i alt personerne med at slappe mere af, have et mere afslappet sind og håndtere stressende situationer bedre uden at gå i panik.

Slutteligt er yogatræningen bevist til at reducere migræne, gøre kroppen mere fleksibel, nedsætte smerte i den nedre ryg, booste dit immunforsvar og derudover forbedre din krops holdning. For nogle er det også bevist at yoga kan hjælpe dig til bedre sex.

 

Lad yogatræningen begynde

På nuværende tidspunkt tænker du nok ”Det var da godt nok enormt mange ting yoga hjælper med” og ja det har du ret i. Så hvordan kan du komme i gang med at dyrke yoga hurtigst muligt?

Du kan komme i gang på flere måder. Herunder giver vi dig flere forskellige forslag på hvordan du kan komme i gang med yogatræningen.

Du kan altid begynde at træne på et hold. Et hold giver dig motivationen til at komme afsted og er en slags guide til yoga for dig. Det eneste du behøver for første træning er en yogamåtte og en aftale med holdets træner. Det er meget simpelt og hurtigt at komme i gang med.

Har du lys til at starte ud for dig selv og få smagen for yogatræning før du begynder på et hold, så er muligheden der også for dette. Faktisk kan du gøre dette utrolig nemt. Du skal blot anskaffe dig det fornødne udstyr, som i de fleste tilfælde er en yogamåtte. Når måtten er i hus kan du kigge dig omkring på internettet efter en bog, som beskriver yogaen, positionerne og træningen dertil eller finde en video, som guider dig igennem processen.

 

Her kan du se et ganske fint og gratis kursus på 30 dage. Dette er en god måde at finde ud af om det er noget for dig.