Bedøm artiklen

At skulle tage et lån eller et kviklån er typisk ikke et sjovt foretagende. Ikke desto mindre kan det være en nødvendig del af livet, og noget man på den ene eller den anden måde skal komme helskindet igennem. Nedenfor er samlet en række råd til, hvordan du bedst gør processen mindst muligt nedslidende og i samme ombæring sikrer dig selv de bedst mulige vilkår. På den måde kan man låne, hvad man har brug for, med god samvittighed og en god fornemmelse i maven uden at være nervøs for, om valgte lån eller kviklån var det rette.

 

Kend dine egne behov

Det handler i høj grad om først at finde ud af, hvilket lån man har brug for. Det lyder måske indlysende, men faktisk kan det gøre en stor forskel at kigge sine egne krav og behov gennem et efter et. På den måde kommer man til at vide, præcis hvad man har brug for i et lån, og hvad man er villig til at give for det. Det kan indskrænke mulighederne og på den måde gøre det både mere overskueligt og mere håndgribeligt at finde frem til det rette lån.

 

Kend udbuddet af lån og kviklån på markedet

Nu da du kender til dine egne behov og i den ombæring også ved, hvad du har brug for, er næste skridt at undersøge de forskellige lånemuligheder. Helt enkelt handler det altså om at finde ud af, hvem der bedst kan indfri de behov, du har stillet op for dig selv. Her er det vigtigt at kigge på tværs af alle aspekter fra dine egne behov. Til dette kan det være en god hjælp at bruge en guide, for eksempel med en oversigt over mulige kviklån på den danske sammenligningstjeneste kviklaan-guide.dk. Her kan du få samling på dine muligheder og i samme ombæring se vilkårene for de forskellige lån. Du kan dermed nemt holde dine egne krav og behov op mod listen og sammenligne aspekter som for eksempel størrelsen på lånet, den såkaldte ÅOP og løbetiden for tilbagebetalingen af lånet.

Se også:
  Se de film og serier, som du har lyst til

 

ÅOP … hvad er det nu helt præcist, det går ud på?

Det er meget normalt, at danskerne ikke kender til alle begreberne om lån. Ikke desto mindre er der en række nøglebegreber, man gerne skal kende til, hvis man vil være sikker på at komme ud på den anden side med det rette lån og med den der gode mavefornemmelse, man snakker så meget om.

 

ÅOP er en af de vigtigste ting at have for øje og er en forkortelse, der står for årlige omkostninger i procent. Dette dækker over de samlede udgifter på et år sammenlignet med størrelsen på lånet. Dette er et af de aspekter, som det er en god idé at have for øje, når man undersøger lånemulighederne på markedet, for eksempel ved hjælp af en samlet oversigt, der kan fungere som guide.

 

Løbetid

Det er endvidere også vigtigt at overveje lånets løbetid, idet et låns tilbagebetaling alt andet end lige vil være en udgift i den periode som løbetiden dikterer. Du skal derfor være klar over, om du har plads i privatøkonomien til at kunne tilbagebetale lånet i hele dens løbetid i overensstemmelse med aftalen.