Bedøm artiklen

Det kan virkelig være en vanskelig opgave at finde ud af, hvilken julegave man skal vælge til sine ansatte eller kolleger for den sags skyld. Det er jo fuldstændig håbløst at tro, at man kan ramme en ting, som alle bliver glade for. Selv hvis man vælger lækre julegodter og god vin, vil der være nogle, der ikke er interesseret i nogle af delene og giver det væk til andre. Og det er jo ikke meningen!

Spred glæde!

Meningen med at give sine medarbejdere en julegave er jo netop, at de skal blive glade for den og mindes virksomheden med glæde, når de ser den eller mindes den. Det ypperste er jo, hvis alle medarbejderne bliver lige tilfredse. Men da de ansatte i en virksomhed selvfølgelig er helt forskellige mennesker, vil det ofte være en umulig opgave, at finde noget alle værdsætter. Derfor er der jo den oplagte mulighed, at man i stedet for at købe den samme ting til alle, kan give dem et gavekort til et bestemt udvalg af gaver. Her er der mange forskellige kategorier af ting, og de fleste kan derfor finde noget, de kan bruge og sætte pris på.

Mere værdi for pengene

Som arbejdsgiver kan man vælge hvor mange penge de ansatte skal have for. Der er ofte en fire til fem valgmuligheder og alt efter, hvilken leverandør man vælger spænder prisen for et gavekort fra 200 kr. til 1000 kr. Leverandørerne kan købe stort ind, hvilket resulterer i at gavens udsalgspris ligger langt højere, end det du som arbejdsgiver skal betale for gavekortet. Et gavekort på 600 kr. til 700 kr. kan indløse gaver, der i butikkerne koster flere tusinde kroner. På den måde får de ansatte en meget større gave end virksomhedens reelle udgift. Det er selvfølgelig en stor fordel for de ansatte.

Se også:
  Se de film og serier, som du har lyst til

Moderne og populære design ting

De ting man kan vælge i mellem som medarbejder er uanset prisklasse blandt andet lækre ting til hjemmet, hvor det er tidens populære designs, der er repræsenteret. Der er både lagt vægt på pyntetingene og på for eksempel praktiske ting til køkkenet eller spisebordet. Der er således rig mulighed for at vælge en gave, som man vil se eller bruge hver dag og på den måde blive mindet om, at den virksomhed, hvor man arbejder, værdsætter ens daglige indsats. Er man ikke interesseret i designting, kan man naturligvis også vælge lækker chokolade og vin.

Forkæl med gavekort til massage

Man kan også vælge at forkæle sine medarbejdere på en mindre materialistisk måde ved at give en ”massage julegave”. At få løsnet ømme og forkrampede muskler op er noget langt de fleste vil sætte pris på. En massage kan gøre underværker for en ansat, der sidder mange timer hver dag foran computeren eller for en ansat, hvis hverdag er præget af tunge løft eller fysisk rutinearbejde. Hos mange massører er det muligt for medarbejderen at vælge, om de ønsker en dybdegående fysiurgisk massage, der virkelig tager fat, eller om det skal være en velværemassage, der virker afslappende på krop og sind eller, om det er en sportsmassage, der foretrækkes. Et gavekort til en massage vidner om at arbejdsgiveren nærer omsorg for sine medarbejdere og ønsker, at de har det godt.

Vær opmærksom på reglerne for skattefrie julegaver

Der er et loft, der ikke må overskrides, hvis julegaven til de ansatte skal være skattefri. Beløbsgrænsen for at undgå at skulle betale skat af en julegave er på 800 kr. inkl. moms. Loftet for personalegaver i det hele taget er på 1.100 kr. inkl. moms. Det vil sige, at gives der en julegave for 800 kr. inkl. moms må en anden type gave for eksempel en fødselsdagsgave ikke overstige 300 kr. inkl. moms. Hvis medarbejderen skal undgå skatten.