4 (80%) 1 vote

At købe bolig er en stor begivenhed og hele processen bygger på mange vigtige valg – særligt hvis du køber for første gang. Det er vigtigt at have styr på alt helt ned til mindste detalje for at undgå, at du til sidst ender med et dårligt eller for dyrt boligkøb. Ved følgende råd kan du nemt og sikkert finde og købe din drømmebolig.

Få hjælp til alt det juridiske

Når man skal købe ny bolig, kan det at finde drømmeboligen virke som det eneste og det vigtigste. Og selvom det selvfølgelig er essentielt at finde det helt rigtige sted at bo, så er der bare nogle praktiske ting, der også skal være styr på. Når du har fundet drømmeboligen skal du først og fremmest have underskrevet en købsaftale. Her kan det være en stor hjælp at anskaffe dig en dygtig og erfaren advokat, der kan klare arbejdet sammen med dig.

Mange tror måske, at en ejendomsmægler er tilstrækkelig i forhold til alt det praktiske. Men som køber er det vigtigt at huske på, hvordan mægleren er sælgers repræsentant og ønsker ham/hende den bedste handel. En boligadvokat vil sikre, at alle dine interesser bliver varetaget i alle beslutninger, og at du bliver involveret i alle relevante informationer. En boligadvokat er udelukkende på din side som køber og arbejder derfor hårdt på, at aftalen ikke kun lever op til sælgers interesser.

Købsaftaler og dokumenter kan for lægfolk være meget svært at forstå. En advokat går grundigt igennem købsaftalen og nærlæser samtlige andre dokumenter, der vedrører handlen. Advokaten vil sørge for, at alle de lovpligtige ting er opfyldt og overholdt, så du ikke bliver snydt undervejs i alle papirerne, paragrafferne og underskrifterne. Dette gælder blandt andet dokumenter som tilstandsrapport, BBR-meddelelse, el-rapport og informationer om naboleg og eventuel ejerforening.

Se også:
  Få styr på din branding og få mest ud af dit reklamebudget

Leder du efter hus i Midtjylland, kan en advokat Herning hjælpe dig med alt det juridiske helt fra købsaftalen, til du står med nøglerne til din nye bolig. Hvis der ikke er tilstrækkelig styr på det juridiske, kan det i sidste ende betyde, at boligdrømmen ender som et mareridt, når det pludselig er for sent at rette om på juridiske fejler og mangler.

Tag de kritiske briller på

Inden du kommer så langt som at skulle underskrive en købsaftale, kommer tiden, hvor du sandsynligvis skal bruge flere timer i forskellige potentielle hjem. At være på besøg et sted, hvor du muligvis selv skal bo, kan virke overvældende, og begejstringen kan desværre resultere i, at man som køber bliver blind over for eventuelle småfejl og mangler. Derfor er det vigtigt at være kritisk og være sikker på, at du har dannet dig et godt og tilstrækkeligt overblik over boligens stand. Det gælder alt fra knækkede fliser på badeværelset til tagets tilstand og vinduernes isolering. Alt for mange køber desværre en bolig, hvor de kort tid efter opdager kritiske fejl og mangler. Dette kan resultere i store omkostninger for dig som køber og endda også gøre den sværere at sælge senere hen.