Bedøm artiklen

Der er nærmest ingen grænser for, hvad du kan forsikre. Du kan forsikre alt lige fra indbo og dyr til bil og endda kropsdele. Sidstnævnte er blevet en populær trend blandt kendte mennesker. Men hvilke forsikringer er de vigtigste at have? Vi guider dig til de vigtigste forsikringer, som du som minimum skal have.

Indboforsikring

En del af din pakke med standardforsikringer skal gerne inkludere en indboforsikring. Det er en af de forsikringer, der er mest populær hos danskerne. Cirka 87 % har en indboforsikring, og det er der god grund til. Hvis der for eksempel bliver brand i dit hus eller din lejlighed, dækker din indboforsikring de ejendele, du har i dit hjem. Den dækker også, hvis du skulle være så uheldig at have indbrud. En indboforsikring dækker altså skader på dine private ejendele, og hvis du mister ejendele, for eksempel hvis du bliver udsat for indbrud.

Det kan hurtigt blive en rigtig dyr omgang, hvis du ikke har en indboforsikring. Prøv at tælle sammen, hvor mange ting du egentlig har i dit hjem, og hvad de hver især har kostet. Det løber hurtigt op i mange penge, som du umuligt selv vil have råd til at dække. Hvis du vil vide mere om indboforsikringer, kan du for eksempel bruge siden Informeo. Her kan du også få tips til, hvordan du finder den billigste indboforsikring, så du kan være forsikret uden at blive ruineret.

Ansvarsforsikring
Du bør også som minimum have en ansvarsforsikring. Som regel er denne forsikring en del af din indboforsikring, men tjek hellere med dit forsikringsselskab for at være sikker. Forsikringen dækker, for eksempel hvis du kommer til at forvolde skade på andre mennesker. I medierne har der været eksempler på skrækhistorier om folk, der ikke har en ansvarsforsikring og er endt med at skylde et større millionbeløb. En skiferie kan for eksempel ende med at koste dig tre millioner kroner, hvis du ikke har en ansvarsforsikring. Har du lidt for meget fart på og kommer til at løbe ind i en anden person, kan du nemlig risikere at skulle betale en kæmpe erstatning.

Se også:
  Det kan du opleve i Holstebro

Ulykkesforsikring

En ulykkesforsikring er det også en god idé at have. Ifølge Forbrugerrådet Tænk er den ikke nær så vigtig som indboforsikring og ansvarsforsikring, men det er stadig rart at være forsikret, hvis du skulle komme ud for en ulykke. En ulykkesforsikring dækker, hvis du for eksempel kommer ud for en trafikulykke og får varige mén. Det er også ulykkesforsikringen, der dækker, hvis du falder og flækker dine fortænder og skal en tur til tandlægen. Sådan en regning kan være rigtig dyr at betale af egen lomme, så her kommer en ulykkesforsikring dig til hjælp. Hos nogle forsikringsselskaber skal du dog tegne en udvidet ulykkesforsikring, hvis du vil have dækning ved en tandskade.

Forsikringer, du skal have ifølge loven

Nu har vi gennemgået de mest essentielle forsikringer, som er vigtige at have. Der findes dog også flere lovpligtige forsikringer, som du skal have, hvis du for eksempel har bil eller hund. Har du en bil, motorcykel eller knallert, er det lovpligtigt, at du har en ansvarsforsikring. Den dækker, hvis du kører galt og forvolder skade på andre. Hvis du også selv vil være forsikret, skal du tegne en kombineret ansvars- og kaskoforsikring.

Har du en hund eller hest, er det lovpligtigt, at du tegner en ansvarsforsikring til dem. Der findes flere forsikringer til dyr, men det er kun ansvarsforsikringen, som er lovpligtig, og den er kun lovpligtig for hunde og heste. Det skyldes, at disse dyr kan forvolde skade på andre mennesker, dyr eller andre menneskers ejendele.