Bedøm artiklen

Har du brug for hjælp i din hverdag som studerende? Måske er du flyttet til en ny by med et nyt studie og ny bolig, som du slet ikke har kendskab til, og derfor føler dig lidt fortabt. Derfor kan der som studerende være mange områder, hvor man godt kunne bruge en hjælpende hånd. Læs videre i artiklen her, hvis du ønsker at vide, hvordan du får hjælp i din hverdag som studerende.

Gå til en studievejleder

Som studerende kan det være svært at finde hoved og hale i det, når man starter på et nyt studie. Derfor kan man godt have brug for hjælp, hvis man går og bøvler med noget studiemæssigt. Hvis dette er tilfældet med dig, så kan du med fordel kontakte en studievejleder på dit uddannelsessted, som forhåbentligt kan være med til at guide dig den rigtige retning.

Få rådgivning hos en frivillig organisation

Ungtilung.com er en frivillig organisation, som hjælper unge med udfordringer. Her har du mulighed for at snakke med dem om diverse problemer, som du som ung har i din hverdag. Dette er en stor fordel for dig som studerende, idet hjælpen er gratis. Derudover er hjælpen anonym, så hvis du ikke har lyst til at tilkendegive dine problemer, men blot ønsker at have nogle at skrive med dem om, så er det muligt at gøre her. Hvis du ønsker at snakke med en mentor, kan du læse om de forskellige mentorer på hjemmeside, for at finde ud af, hvem de er, og hvordan de kan hjælpe dig. Du kan læse meget mere på deres hjemmeside, hvor du også finder en række guides over forskellige ting, som kunne være relevante for dig.

Se også:
  Derfor bør du overveje at reklamere på busser

Tilmeld dig en fagforening

Ønsker du at blive klogere på dit fagområde og være del af en fagforening? Så kan du slå to fluer med ét smæk. Mange fagforeninger tilbyder nemlig diverse kurser og arrangementer, når du er medlem, så du kan blive dygtig indenfor dit studieområde. Derudover er der mange fagforeninger som har en gratis periode, når du er studerende. Tjek de forskellige muligheder for fagforeninger ud, for at finde ud af, hvilken der passer bedst til dig og dit studie.

Forhør dig hos dine nye studiekammerater

Har du svært ved at få det hele til at løbe rundt økonomisk eller måske du søger et studiejob? Forhør dig hos dine medstuderende hvor de arbejder, og hvordan de klarer deres hverdag på SU. De vil med sikkerhed hjælpe dig og dele ud af deres råd.