Bedøm artiklen

Danmark er blandt et af verdens største cykellande, og danskerne trodser ofte regn og blæst for at lægge kilometer bag sig på cykel. Hvis du er en af dem, der ofte ender med at række ud efter bilnøglerne i stedet for cykelhjelmen, så kan en elcykel være en god investering.

Med en elcykel er det nemt at få frisk luft og motion og samtidig lægge mange kilometer hurtigt bag sig. Du skruer selv op og ned for, hvor meget assistance elcyklen skal give dig – altså hvor meget den skal trække for dig. Hvis cyklen er godt læsset med dagligvarer, og du skal skynde dig hjem i stiv modvind, er det intet problem, og omvendt kan du selv træde i pedalerne, få pulsen op og nyde turen på en solskinsdag.

At investere i en elcykel er ikke kun godt for at få lidt fart på, få frisk luft og træning – også klimaet takker dig. Elcyklen er nemlig et godt og grønt alternativ til at holde i kø i bilen. Denne type cykler drives frem at et elbatteri, som er genopladeligt, og i dag kan du nemt finde batteri til elcykel hos mange forskellige cykelhandlere.

Et batteri til elcyklen kommer i mange forskellige modeller, og kan sidde på eksempelvis bagagebæren, på steller eller i kædeskærmen. Da batteriet er elcyklens største sliddel kan det ske, at det skal udskiftes, hvis det ofte er udsat for kolde temperaturer eller er afladet i længere perioder. Det er dog intet problem at få udskiftet batteriet til sin elcykel, da de fleste cykelhandlere der sælger elcykler også sælger batterier enkeltvis til alle de store cykelmærker.

Se også:
  Tips til at købe et høreapparat

Hvis du tidligere har overvejet at anskaffe dig en ekcykel, er det ikke længere nogle undskyldninger. Det er bare at lade batteriet op og lægge kilometer bag sig på de danske cykelstier.