Bedøm artiklen

De mange el-løbehjul er blevet uhyre populære i løbet af de seneste par år. Nogle bruger dem blot på egen grund, mens andre bruger dem som et transportmiddel på offentlig vej. Overvejer du at købe et el-løbehjul med henblik på sidstnævnte, så er der flere ting, du skal være opmærksom på. De er nemlig ikke alle lovlige.

Ikke dermed sagt, at det er ulovligt at eje disse løbehjul. De er blot ikke lovlige at føre på offentlig vej, hvis de ikke lever op til de gældende krav på området. I denne forbindelse er der faktisk mange lovkrav, der skal leves op til. Derfor er det også vigtigt at være opmærksom på, når du skal vælge dit elektriske løbehjul.

Læs op på reglerne, inden du køber el-løbehjul

Hvis du har i sinde at købe et el-løbehjul, så er det vigtigt at læse op på de gældende regler på området. Der er ikke blot en række lovkrav, dit elektriske løbehjul skal leve op til, men også dig som fører af det. Derfor er der også en del ting, du skal være bekendt med, inden du med ro i sindet kan stille dig op på dit el-løbehjul.

Der er mange ting, der skal leves op til, for at gøre et elektrisk løbehjul lovligt. Det skal bl.a. være CE-mærket, maksimalt veje 25 kg., og må ikke kun køre mere end 20 km/t. Dertil skal det være udstyret med både lys og reflekser, og må ikke have et sæde. Lygterne på løbehjulet skal være synlige fra minimum 300 meters afstand.

Se også:
  Styrk dine ansattes fællesskab med teambuilding

Det er dog ikke det eneste, dit løbehjul skal leve op til. Der er efterhånden lige så mange krav til et elektrisk løbehjul, som der er til en el-cykel. Alle disse regler og lovkrav kan dog læses hos Rådet for Sikker Trafik, der har udgivet dem på deres hjemmeside. De er deres offentligt tilgængelig og lynhurtige lige at få læst op på.

Ikke ulovligt at eje et hurtigere løbehjul

Der er mange, der tror, at ovenstående hastighedsbegrænsning er ensbetydende med, at man ikke må eje et løbehjul, der er hurtigere end dette. Det må du gerne, men det må dog kun bruges på privat grund. Kan det køre mere end 20 km/t, er det ikke tilladt at føre det på offentlig vej, men dog godt føres på egen grund.

Hvis du gerne vil køre stærkt på et el-løbehjul, så er det derfor noget, der skal ske på din egen grund. Hvis du blot ønsker at bruge det som et transportmiddel, så du nemt kan komme fra A til B, så har du et væld af gode muligheder. Når du skal købe et elektriske løbehjul til dette formål, så skal du vælge med den største omhu.’

Årsagen til dette er, at der ikke blot skal være fokus på lovkravene. Du skal også sikre, at det er et sikkert og robust løbehjul, der byder på en god kvalitet. Er det ikke tilfældet, så kan du risikere at det ikke er stabilt at køre på. Er det ikke det, så kan det gå grueligt galt. Derfor er det værd at betale ekstra for en højere kvalitet.