Bedøm artiklen

Hvis du gennem dit liv har taget mange forskellige lån, kan det være svært at overskue at betale tilbage på dem alle. Ikke desto mindre er det nødvendigt, at du får orden i din økonomi, hvis du gerne vil rejse på ferie.

Saml dine lån

Hvis du igennem dit liv har optaget mange forskellige lån, er det muligt, at du har mistet overblikket. Derfor kan det være en god idé at samle dine lån. Samlelån er smarte, fordi det her bliver tydeligt for dig præcis, hvor mange penge du skylder.

 

Når du har fået overblik over, hvor mange penge du skylder, er det lettere for dig at lægge en plan for, hvordan du skal betale pengene tilbage. Har du først fået styr på dette, er det muligt for dig at begynde at spare op til din ferie.

Ferie kræver styr på økonomien

Skal du på ferie kræver det, at du har styr på din økonomi. Dels fordi du skal betale store udgifter, som udgifter til flybilletter og overnatning, men også fordi du skal have penge at leve for, mens du er afsted.

 

Inden du booker din ferie må du være sikker på, at du kan betale alle de udgifter, der følger med. Hvis du lige pludselig har brugt flere penge, end du har, kan du blive nødt til at optage endnu et lån, og så varer det endnu længere, før du er færdig med at betale af på dine lån.

Læg et budget

Skal du hurtigt være færdig med at betale af på dine lån, er det en rigtig god idé at lægge et budget. Med et budget bliver det tydeligt for dig, hvor mange penge du skal bruge på dit lån hver måned, og hvor mange penge du har til rådighed til sjov og oplevelser. Gør du dette, betyder det, at du kan bruge de penge, du har til rådighed med god samvittighed.

Se også:
  Laboratorieudstyr fås i massevis

 

Desuden kan et budget tydeliggøre, om du kan bruge dine penge smartere. Det kan for eksempel være, at du bruger flere hundrede kroner på kaffe, som du kan tage med på farten. Hvis du gerne vil spare penge, kan du overveje at lave kaffen derhjemme i stedet.

Tag på en billig ferie

Hvis du har en stram økonomi og gerne vil på ferie, er det naturligvis muligt at tage på en billig ferie. Du kan sagtens tage toget til en billig storby i Europa, hvor du lejer et værelse for få penge.