Bedøm artiklen

SPONSORERET INDHOLD I SAMARBEJDE MED WAOO

Der er lang vej fra at spille computerspil på hobbyplan til at blive professionel gamer og leve af det. Hvis du gerne vil hjælpe dig selv videre i den proces, har vi her samlet nogle gode råd til aspirerende gamere.

Fra LAN-party til verdensmesterskab

E-sport er blevet big business og ligesom i mere traditionelle sportsgrene, spiller sportspsykologi en stor rolle. Langt de fleste e-sportshold har en træner tilknyttet, som står for koordinering af alt det praktiske og sørger for, at spillerne har de værktøjer, de skal bruge både mentalt og udstyrsmæssigt.

Selvom mange forbinder gaming med junkfood og energidrik, er det vigtigt at spise og sove ordentligt, hvis man skal performe optimalt. Det kan være en stor omvæltning at gå fra en anonym tilværelse hjemme foran computeren, til at spille foran et stort publikum. Det er svært at forberede sig på det pres, der ligger på en som professionel, og det er trods alt mere ærgerligt at tabe en stor kamp i en turnering end en kamp mod vennerne til en LAN-party. Derfor er det også vigtigt at analysere sit spil, hvis man skal have en bedre chance for at slå sine modstandere næste gang.

Hvad skal man bruge af udstyr?

Det er ikke til at komme udenom, at hvis man vil spille med de bedste, skal man også have noget udstyr, der matcher det. Det behøver ikke at være det allerdyreste, og det handler om at prioritere. Det er vigtigt med en god stol, så man sidder med en korrekt kropsholdning – og man skal selvfølgelig have en computer, som kan køre de spil, man vælger at fokusere på. Det er en god idé at prioritere et stærkt grafikkort, men udover det, kommer valget af andre hardwaredele meget an på ens budget og prioritering.

Se også:
  Tips til at holde orden i din økonomi

Et sted, hvor du kan øge din performance, er ved at investere i en god mus, en hurtig skærm og et mekanisk keyboard. Du skal vælge en mus, der passer til din spillestil og til det spil, du spiller. Du bør heller ikke have en skærm med mindst 144Hz, hvis du vil være et skridt foran dine modstandere – og ikke et skridt efter. De fleste foretrækker et mekanisk keyboard, hvor hver enkelt knap har seperate switches, hvilket gør keyboardet hurtigere og mere nøjagtigt.

Den bedste internetforbindelse

Man kan ikke konkurrere mod topspillere, mens man sidder på 4G mobilt bredbånd eller en langsom forbindelse gennem telefonstikket. Hvis man gerne vil være en af Danmarks bedste gamere, så er det en god idé at starte med at få Danmarks bedste internet.

Hvis du for alvor vil konkurrere mod dem i toppen, så skal du have fibernet. Der er ingen tvivl om, at det er den mest optimale forbindelse til gaming og giver langt den hurtigste og mest stabile internetforbindelse. Det er desværre ikke alle steder i Danmark, man kan få fibernet endnu, men du kan læse mere om Waoo Internet her. Waoo er blevet kåret til at være Danmarks bedste internetselskab i 8 år i træk, så her kan du være sikker på at få den bedste internetforbindelse.

Fibernet er ikke kun godt på grund af den høje hastighed, men også fordi at hele familien kan være på på samme tid, uden at det ødelægger oplevelsen for nogen. Dette skyldes, at datapakkerne bliver sendt så hurtigt frem og tilbage gennem lyslederkablerne, at du både kan game, livestreame og alt andet, imens at resten af familien også bruger nettet.