Bedøm artiklen

I forbindelse med at skåne miljøet og tænke mere bæredygtigt, er det virkelig vigtigt at vi tænker over hvad vi bruger pengene på, og ikke mindst hvad vi gør i egen husstand. Vasker vi hænder og bruger papir hver gang? Eller bruger vi vaskeklude? Det er virkelig ikke for sjovt at vi bliver nød til at gøre noget ved alt det her, for at vi som verden kan fungere.

Sortering af affald i privat husstand

En ting du kan gøre i din bolig, er at sortere affald. Nogle kommuner i landet har allerede indført affaldssystemer hos borgerne med separeret affald til madvarer, metal/plastik, papir/aviser og restaffald. Har din kommune ikke i forvejen denne inddeling ved husstanden kan du selv dele affaldet op og køre det på genbrugspladsen.

Vask i koldt vand og skån miljøet

Hvis du vasker tøj med koldt vand, så er det vigtigt at du bruger det rigtige vaskemiddel. Der findes vaskemiddel der er specielt velegnet til kolde vaske, og de er tilsat enzymer og vaskeaktive stoffer, som har til formål at opløse snavs og fedt ved lave temperature helt ned til 15-20°C. Hvis du benytter kold vask, så er det vigtigt, at havde en vask på den højeste temperatur en gang om måneden, så du dræber evt., baktier og ubehagelige lugte i vaskemaskinen.

Skån miljøet med vaskeklude

Det er ikke sikkert du mangler vaskeklude men en god ide er at købe en masse hjem, for de er nemlig genbrugelige, så du kan tørre hænder og lign i dem, og vaske dem, det er bedre end at bruge alt det papir. Ovenikøbet skåner du dit miljø, og er bæredygtig i din hverdag. Du kan nemt få fat i billige vaskeklude, som er i 100% bomuld, så det er af god kvalitet, og de fnugger ikke. Så få fat i vaskeklude i god kvalitet.

Se også:
  Find et godt glattejern til styling af håret