Bedøm artiklen

Annonce

Uanset hvem du er, har du højst sandsynligt en gave med, når du skal til barnedåb. Familien har ofte en lang ønskeliste, men det er nødvendigvis ikke altid så lige til. Som gudmor eller fadder forventes det dog, at du har en rigtig god gave med.

Det er et stort pres, som kan sætte én rigtig godt og grundigt i tænkeboksen. Frygt dog ikke. Her er samlet 4 idéer til den perfekte dåbsgave, som du som gudmor eller fadder med god samvittighed kan give.

Den personlige gave

Uanset hvilken relation du i forvejen har til barnet, er det stort at være fadder eller gudmor. Derfor kan det også være rigtig fint med en personlig gave, der vil afspejle det tætte forhold lidt bedre. Eksempelvis kan det være rigtig fint med en gave med barnets navn på.

Det er også en perfekt gave til netop barnedåben, hvor barnet får sit navn. Det kan være alt fra en plakat, til noget tøj eller en sød figur.

Gaven fra ønskelisten

Som gudmor eller fadder er det anset som værende lidt mere upersonligt blot at give en gave fra ønskelisten. Det er dog ikke nødvendigvis rigtigt. På ønskelisten findes der ting, som familien kan blive rigtig glade for.

Det er derfor mindst lige så fint at give en gave fra ønskelisten, som hvis du finder på noget helt andet. Det kunne jo være, du faktisk ramte helt forbi ved at finde på noget andet end, hvad der står på ønskelisten.

Kombinér de to

En gave fra ønskelisten og en mere personlig gave har hver især deres styrker. Derfor kan du som gudmor eller fadder sagtens kombinere de to. Du må nemlig gerne gøre lidt ekstra ud af det hele. Her kan du eksempelvis give et fint stykke legetøj, som familien har ønsket sig, og derudover give den mere personlige gave med navn indgraveret. Du kan også give et billede af dig og barnet, så han eller hun ville kunne se noget fra dengang.

Se også:
  Design din egen byplakat for at skabe mere personlighed i hjemmet

Klassikerne er altid gode

Har familien slet ikke ønsket sig noget, kan du altid holde dig til klassikerne. Legetøj kan de fleste børn nemlig altid bruge. Er du tæt med familien, kan du holde øje med, hvilket slags legetøj, de mangler og dermed give dem en fin overraskelse på dagen. Det er også muligt at give et fint smykkeskrin, en sød bamse eller en god eventyrbog, der kan læses igen og igen.

Noget af sølv

En god idé kunne også være at finde noget flot sølvtøj frem til barnet. Det kan være alt fra fine spejle til søde smykker, der dog først kan bruges når de bliver lidt ældre. At give noget i sølv afspejler en vis form for elegance. Du skal give denne gave, hvis du mangler den ekstra wow-faktor, der kommer med det skinnende sølvtøj. Mangler du stadig en god idé, kan du klikke lige her for at lede videre efter din perfekte gave til den næste barnedåb, du skal til.