Bedøm artiklen

Alt for mange steder rundt omkring i verden lever børn i fattigdom. Mange af dem er forældreløse og har fået en meget hård start på livet. Derfor er der brug for frivillige med drive og overskud til at forbedre og skabe glæde i disse børns barndom.

Hjælp til ulande

Det er særligt i verdens ulande, hvor der er problemer med hungersnød, sygdom, fattigdom og overbefolkning, at man kan arbejde frivilligt med børn. Mange steder i Afrika, Sydamerika og Asien kan man arbejde på et børnehjem, i en børnehave eller på en skole og hjælpe personalet med at få hverdagen til at køre rundt. Stederne har meget få midler og tager imod alt den hjælp de kan få. Derfor er det vigtigt, at folk rejser ud i verden for at gøre en forskel.

Oplev glæden

På trods af de få midler og den barske barndom, som børnene har været igennem, oplever man en smittende glæde blandt dem. De er meget imødekommende og står klar med åbne arme og kram, når man møder dem. Fantasien sætter ingen grænser, og de kan sagtens få en klump tape til at blive til en fodbold, som de kan spille med hele dagen. Det er utroligt livsbekræftende at opleve, og man kan hurtigt komme til at føle sig utaknemmelig, når man brokker sig over de små problemer, vi har hjemme i Danmark.

Gør en indsats

Hvis man har planer om at udføre frivilligt arbejde med børn i udlandet, er det vigtigt, at man går helhjertet ind i projektet. Det vil hverken blive en god oplevelse for dig eller børnene, hvis du ikke er engageret og har lyst til at gøre en indsats. Går du ind i projektet med et åbent sind og positivitet, vil du få oplevelser for livet. Det er en kæmpe oplevelse at blive en del af de søde børns hverdag og se hvordan de udvikler sig. Hos Adventuredk kan du udføre frivilligt arbejde med børn og være med til at gøre en stor forskel i deres liv. 

Se også:
  Succes med salg af batterier online

Gode arbejdsopgaver

Ordet arbejde er ofte forbundet med kedelige rutineopgaver, der skal løses. Sådan er det langt fra, når man udfører frivilligt arbejde med børn i udlandet. Her får man lov til at lege med børnene, undervise dem og hjælpe til med dagligdagsopgaver. Der vil være tid til at synge, tegne, danse og hygge med en bog eller spille fodbold. Du vil få en tæt bånd til de søde børn, som kan være svær at give slip på, når du er færdig med projektet.

Tæt på kulturen

Når man arbejder frivilligt med børn i et andet land, kommer man helt tæt på kulturen og de lokale. Ofte bor man tæt på børnehjemmet sammen med lokalbefolkningen. Man er med til at udføre praktiske gøremål og bliver en integreret del af de lokales hverdag. Det er enormt spændende og lærerigt at dykke ned i de lokales traditioner og høre om deres baggrund og historie.

Forbedr dit CV

Frivilligt arbejde i udlandet er med til at forbedre dit CV og styrke dine kompetencer. Det er en stor fordel at have udført frivilligt arbejde, hvis man skal søge ind på en uddannelse eller nyt job. Det viser arbejdsgiveren eller uddannelsesinstitutionen, at man har gåpåmod, er villig til at gøre en ekstra indsats og ikke er bange for at springe ud i nye udfordringer. Et forbedret CV skal selvfølgelig ikke være motivationsfaktoren for at vælge frivilligt arbejde, men det er et plus, man kan tage med i bagagen.