Bedøm artiklen

Med en enkelt kig på telefonen, kan det afsløres hvor meget tid man bruger på at tjekke Instagram, Snapchat, Facebook og spille Candy Crush. Og for de fleste af os, er det skræmmende mange timer. Er du også træt af dette scenarie, og vil hellere bruge din tid på en fornuftig hobby? I så fald er du endt det rigtige sted. Læs med her, for at få inspiration til at finde en hobby.

Håndarbejde hitter

I mange år har håndarbejde været forbundet med at være gammeldags og umoderne. Sådan er det ikke længere. Håndarbejde er blevet populært igen. Flere og flere unge finder ro i at hækle, strikke, brodere, lave keramik og alt muligt andet. Nogen mener, at det er fordi håndarbejdet giver et afbræk fra at være konstant online og være omringet af skærme. Uanset hvad, er det en rigtig god hobby – især for dig der nyder at være kreativ.

Først og fremmest skal finde ud af, hvilken form for håndarbejde der tiltaler dig mest. Gå i ikke efter det der er nemmest, men derimod det du synes er mest spændende. Projekterne bliver automatisk meget sjovere, hvis du enten har lyst til at bruge det selv, eller lyst til at give det til andre.

Spil med dig selv eller andre

Er du ikke den kreative type, men måske lidt mere nørdet, kan du i stedet spille som en hobby. Du kan enten spille selv, så du ikke er afhængig af andre, eller spille med en gruppe – det kan både være online og fysisk. Af spil du kan spille med andre, kan blandt andet nævnes alle brætspil. Gå gerne efter et kompliceret et af slagsen, så det forbliver sjovt i længere tid – for eksempel Dungeons and Dragons. Du kan selvfølgelig også spille mange af de klassiske computerspil sammen med dine venner.

Se også:
  Støtte og sikkerhed til din byggevirksomhed

Vil du ikke være afhængig af andre for at komme i gang med din hobby, er der flere ting du kan spille alene. Computerspil er igen en mulighed, da disse ofte også kan spilles alene (eller med tilfældige). Er du sportslig anlagt kan sportsvæddemål være en god hobby for dig. Her kan du oddse på alle de kampe, du alligevel ser og følger med i. Hos SpilXperten kan du finde masser af tips og spilfiduser, så du har større chance for at vinde dine penge hjem igen.

Kom i køkkenet

En anden ting der stormer frem, og som flere og flere unge bruger tid på, er madlavning. Og det er mange forskellige former for madlavning, som folk kaster deres kærlighed på – men især bagning af brød og boller vinder indpas. For eksempel er der gået sport i at bage det perfekte surdejsbrød, hvilket altså kan være en kompliceret disciplin. Lykkedes du med dit surdejsbrød, vil du til gengæld ikke fortryde det!

Er surdejsbrødet ikke lige noget for dig, kan du i stedet begive dig ud i at sylte. Du kan både sylte frugt, grøntsager og nødder – kun fantasien sætte grænser! I forlængelse af syltning, kan du også begive dig ud i fermentering, som også er en gammel konserveringsmetode. Både syltning og fermentering er hurtigt og let at lave, men kan kræve en del tålmodighed efterfølgende.

 

Reklame | Min 18 år – Spil ansvarligt – www.rofus.nu | Regler- og vilkår gælder