Bedøm artiklen

Det kan lette arbejdet enormt meget i en virksomhed at have et transportbånd. Med et sådant bånd bliver det væsentligt hurtigere og mere effektivt at flytte ting fra A til B, ligesom det effektivt kan løse en fysisk arbejdsbyrde i at løfte tunge ting mange gange og typisk forholdsvis langt. Transportbånd benyttes typisk i produktionsvirksomheder, hvor der skal flyttes mange forskellige typer materialer, og der findes transportbånd specialiseret præcist til de forskellige typer af arbejde, der kunne være.

Bred anvendelse af forskellige typer transportbånd

Et transportbånd er ikke bare et transportbånd. Det er typisk meget afhængig af de elementer, der skal transporteres på båndet, hvilket bånd der foretrækkes. Lette transportbånd er meget fleksible og konstrueret på bøjler. Disse kan blandt andet bruges til kassebånd i supermarkeder, hvor det er mindre emner, der transporteres. Tunge transportbånd er omvendt konstrueret mere stabilt og kompakt. Det betyder, at de kan håndtere større og tungere emner. Det betyder dog også, at de er mere stive og dermed mindre fleksible. Disse transportbånd omfatter blandt andet de bånd, der bruges i lufthavne til kuffertudlevering.

Arbejder du i en fødevarevirksomhed, er der helt specielle krav til transportbåndene. Her er det vigtigt, at der er en kvalitetsstemplet belægning på båndet, der må bruges i forbindelse med fødevarer, så man kan sikre, at de når frem på den bedste og mest sikre måde.

Slutteligt er der transportbånd fremstillet i gummi. Der findes mange alternativer blandt gummitransportbånd, men fælles er, at de kan skæres til og tilpasses de enkelte formål. Disse transportbånd bruges ofte til at transportere sten, grus og jord, for eksempel ved grusgrave.

Se også:
  5 enkle råd til at få mere tid i hverdagen

Kvalitet er første prioritet

Det nytter ikke noget at have et transportbånd, der går i stykker med det samme eller som generelt bare har en ringe holdbarhed. Derfor bør man aldrig gå på kompromis, når man producerer eller udvælger et transportbånd. I stedet står der professionelle fagfolk i produktionen af transportbåndene, så man hele tiden har sparring og kvalitetskontrol af de færdige produkter, der forhandles.

Det kan være forskelligt fra industri til industri hvilket udtryk, der passer godt ind. Derfor bliver der benyttet forskellige typer materialer, ligesom mange af transportbåndene fås i forskellige farver. Transportbåndene skal kunne dække mange forskellige opgaver, og derfor er de strukturer, de er produceret af, også designet til at kunne holde til et bredt spektrum af materialer, der skal transporteres.

Det er desuden også muligt at erhverve sig andre dele i relation til transportbåndene. Modulbånd er en form for transportbånd, der samles af plastmoduler på samme måde som man ville sætte mursten sammen. Disse bånd kan leveres i flere forskellige materialer og farver, og det er primært op til kunden at vurdere, hvordan det endelige design skal være – på den måde kan det tilpasses til mange forskellige industrier. Båndene er generelt designet til fødevareindustrien, og alle er godkendt til dette formål. Det er forskelligt fra bånd til bånd hvor stor en kapacitet, de har, ligesom det er forskelligt, hvilket formål de egner sig bedst til.