Bedøm artiklen

De seneste år er de danske farevande blevet fyldt med idrætsglade danskere, som kaster sig ud i diverse vilde vandsportsaktiviteter. Vandsport er for alvor blevet populært her i Danmark og med over 8000 kilometer kyst omkring hele landet, så er der masser af muligheder for at dyrke diverse sportsgrene til søs. 

Idræt i naturen 

Vi elsker natur her i Danmark, men især stranden og vandet har hevet flere sportsglade folk til de seneste år. Vandsportsgrene som vandski, kajak-sejllads, kapsejlads, roning og meget andet er blevet populært blandet mange. Kajak og kano topper listen over de mest populære former for vandsport. Faktisk har mange danskere erhvervet sig deres helt egen kajak eller kano, så de selv kan sejle afsted, lige når det passer dem. Det skyldes måske at der er kommet mere fokus på de mange fordele og muligheder for at dyrke idræt i naturen.

Paddleboards er blevet et hit

Vi ser også flere og flere folk ud på både havet og i søer, forsøge sig på et SUB paddleboard. Dette er et stand-up-board, hvor du med en paddel sejler et oppusteligt bræt, som du står oven på. Det er svært i starten, men kræver blot øvelse og en god teknik og så kan du få timevis af sjov ud af det. På www.marineudstyr.dk kan du købe paddleboads samt alt slags udstyr til vandsport, både og sejlertøj. 

Dykning i de danske farevande

Vi ved mere om vores Mælkevej end vi ved om vores verdenshav. Det vil sige at der er en hel forunderlig verden gemt under havets overflade, som bare venter på at blive udforsket. Derfor er flere og flere danskere også begyndt at dykke i de danske farevande. Selvom Danmark næppe har klovnefisk og hvidhajer gemt i Kattegat, så er der stadig spændende liv under vandet, som kan udforskes. 

Se også:
  Skal du på ravjagt? Læs med her