Bedøm artiklen

Når man kommer som flygtningefamilie med børn og skal leve af integrationsydelse, så kan det være svært at få tingene til at hænge sammen. At blive integreret i et nyt samfund kræver både hårdt arbejde, men det kræver også hjælp fra det pågældende samfund. I Danmark er der forskellige muligheder for at få den nødvendige hjælp til, at man kan komme godt i gang og blive velintegreret.

Fritidspuljen/sport

Mange børn elsker sport, og der er også næsten kun fordele ved, som flygtningebarn, at melde sig ind i en sportsforening. Det er godt for sundheden og det er godt i forhold til at møde nye mennesker og lære den danske kultur at kende. For forældrene til flygtningebørn kan det dog være svært at have økonomisk overskud til at betale for, at ens barn skal kunne dyrke foreningssport. Det er dog muligt at få tildelt støtte til dette, hvis man lever op til visse krav. Dette hedder fritidspuljen.

Hjælp til forbrugerrettigheder eller anden form for økonomisk rådgivning

Som flygtning i et helt nyt land kan det også være rigtig svært at finde ud af, hvilke forbrugerrettigheder man har. Der findes svindlere, som målrettet forsøger at snyde netop flygtninge, fordi de ikke kender til deres rettigheder. Det kan også være, at man har foretaget et køb i en forretning, og mener, at man er blevet snydt i handlen. I sådanne tilfælde findes der forskellige muligheder for advokat hjælp, som er egnede til folk med svære kår.

Masser af muligheder for lækre genbrugsting

I Danmark findes der derudover masser af sider på facebook, hvor man kan købe brugte ting, som sagtens kan have brugsværdi endnu. Står man og mangler sportudstyr eller ting til boligen eller haven, så kan dette være en glimrende mulighed for at få billig adgang til dejlige ting til hjemmet.

Se også:
  3 gode råd til at arrangere et succesfuldt event