3 (60%) 3 votes

Inflationen buldrer, og el og varme er dyrere end nogensinde. Vi skal passe på vores penge, og har måske ikke råd til de samme ting, som vi plejer. Når økonomien skal trimmes, er det ofte ferier og andre luksusgoder, der ryger som det første. Men det ændrer ikke på, at man stadig kan have behov for at komme væk og se andre græsgange, end man plejer. Måske næsten mere nu, hvor klimakrise, energikrise og cyberkrig er daglige overskrifter i nyhedsbilledet. Men hvordan holder man ferie, når økonomien ikke længere tillader end forlænget weekend i Rom, som man måske plejer?

Søg billigere alternativer

Inden man helt afskriver ferie som en mulighed, er det værd at undersøge, hvilke alternativer man har. Når vi holder ferie, er det ofte fordi, det er nemmere at slappe af, når vi ikke går rundt i daglige rammer, og måske fordi man ønsker at opleve noget nyt. Mange danskere rejser som regel ud af landet, når der skal holdes ferie. Vi vil sydpå til varmere himmelstrøg og en anderledes arkitektur end herhjemme. Men man behøver ikke altid søge så langt væk for at opleve det. Måske de varmere himmelstrøg er svære at finde herhjemme, men mange danske byer har kirker, arkitektur og natur, der er anderledes, end den man er vant til.

Oplev danske byer på en ny måde

Når vi besøger andre danske byer, end der hvor vi har bopæl, er det ofte fordi vi kender familie eller har et forretningsmøde, der kræver vores tilstedeværelse. Man bruger måske byen, men uden at tænke over, hvad den har at tilbyde. Et alternativ til en ferie kunne derfor være at udforske de danske byer på en ny måde. Man kunne tage til Randers i en weekend og udforske byen på ny. Se for eksempel her hvad Randers har at tilbyde af både kulturliv og arrangementer.

Se også:
  Indret din bolig med lækre designervarer