Bedøm artiklen

Elsker du rhododendron og gerne i forskellige farver? Så har vi fundet 5 skønne blomster, som vil skabe mere liv i din have. Her er der gode eksempler på rhododendron i både bed og i krukker. Hos blomsterverden sælger vi rhododendron som små planter, så du har altså muligheden for at følge en plante fra den er meget “ung” og se hvordan den udvikler sig i din have. Rhododendron blomstrer fra rundt maj og juni og en måned frem, så blomstringsperiode er forholdsvis kort, men meget intens. Du kan købe rhododendron til gode priser hos Blomsterverden.dk

Rhododendron Mandarin Lights

Rhododendron Mandarin Lights er en skøn rhododendron i en flot orange og rødlig farve. Den er i Azalea-familien, så det er en løvfældende rhododendron, hvilket betyder, at den vil tabe sine blade i løbet af efteråret. Når den er fuldvoksen, vil den få en højde på ca. 1,5 meter. Siden at Rhododendron Mandarin Lights er i Azalea-familien, så kan du sagtens plante den i en krukke, men det er stadig vigtigt, at den plantes med surbundsjord.

1.     Rhododendron Kalinka

Rhododendron Kalinka er en smuk lyserød rhododendron, som bringer dejlig glæde til din have. Når den er fuldvoksen bliver den mellem 80 og 120 cm.

Den er perfekt til et solrigt bed med surbundsjord.

2.     Rhododendron Golden Lights

Rhododendron Golden Lights er endnu en super smuk Azalea Rhododendron i en gul og orange nuancer og der er flere intense blomster end på normale rhododendron. Når den er fuldvoksen, vil den få en højde på ca. 1,5 meter. Siden at Rhododendron Golden Lights er i Azalea-familien, egner den sig godt til en krukke, men det er stadig vigtigt, at den plantes med surbundsjord. Siden den også får en god højde, så er det vigtigt, at du tænker over placeringen. Blomsterne er en smule anderledes end normale rhododendron, da de er en smule mere spidse.

Se også:
  Udnyt rejsetiden effektivt

3.     Rhododendron Dreamland

Rhododendron Dreamland er en lidt anderledes rhododendron, som virkelig skaber liv i haven! Den har smukke hvide blomster, som skifter farve til  lyserød og rosa i løbet af blomstringsperioden. Den ændrer altså udseende, hvilket gør det meget interessant at følge udviklingen.

Derudover har denne skønne rhododendron også flotte grønne blade hele året, så ingen rå grene uden blade.

  1. Rhododendron Red Jacket

Dette er en smuk rhododendron med klare røde blomster og stedsegrønne blade, som faktisk forbliver smukke hele året rundt. Den egner sig godt op af vægge, da den kan blive ca. 2 meter høj og det er derfor en af de høje rhododendron.

Pleje af rhododendron

Nu har du forhåbentlig fået en idé til, hvilke rhododendron du kunne tænke dig i din have. Hos Blomsterverden-.dk giver vi tilbud på prisen, hvis man køber 3 af samme slags. På den måde skaber du også dybde i bedet.

Du skal huske, at jorden skal være sur, da det er en surbundsplante, hvis ikke jorden er det vil bladene blive misfarver og den vil ende med at dø. Den skal have masser af hvad til jorden, da det er en surbundsjord. brug gerne en siveslange.

Rhododendron skal plantes solrigt og gerne i et bed.