Bedøm artiklen

Annonce

Vi kan alle havne i en situation, hvor der opstår et behov for advokathjælp. Uanset om du er privatperson eller en del af en virksomhed, kan du få brug for svar på juridiske spørgsmål, og når behovet for en afklaring melder sig, er det rart at vide, at hjælpen er nær.

Jura og lovgivning er nemlig vanskelige områder, og det kræver en del at forstå bestemmelser, der ofte har rod i politiske og sociale aspekter af samfundet, som du ikke nødvendigvis har kendskab til. Derfor kan det altid anbefales at rette kontakt til en advokat, når du har spørgsmål om lov og ret.

 

Hvad kan jeg bruge en advokat til?

En advokats arbejde spænder vidt. Hvad enten du er på jagt efter en ny bolig, eller du uheldigvis er blevet hovedperson i en straffesag, kan en advokat hjælpe dig. Men du skal også huske på, at en advokat kan bistå dig med vanskelige forhold vedrørende din virksomhed.

Det kan dreje sig om virksomhedsoverdragelse, arbejds- og ansættelsesret eller en lang række af øvrige forhold, som du kan støde på i forbindelse med håndteringen af din virksomhed. Også skattelovgivningen har advokater forstand på, og hvis du kommer i en situation, hvor dine skattemæssige forhold skal undersøges, kan det bestemt tilrådes at rette henvendelse til advokater, der er eksperter på dette felt.

 

Er det dyrt at få advokatbistand?

Når du skal have fat i en advokat, er du naturligvis interesseret i at vide, om det koster mange penge. Det er et lidt svært spørgsmål at svare på. Men hvis vi ser på det i forhold til den hjælp, som du kan få af en advokat, for eksempel i forbindelse med et boligkøb, kan prisen ved første øjekast virke voldsom. Men du kan i stedet betragte sagen fra en lidt anden vinkel.

Se også:
  Lige flyttet? Få det praktiske på plads

Se på det som en investering i din fremtid. Når du har en advokat ved din side, kan du være sikker på, at dit boligkøb kommer til at forløbe, præcist som det skal. Det betyder, at du ikke får nogle ubehagelige økonomiske oplevelser, efter du har købt din nye bolig. Så på den måde er det blot en lille sum at betale i bytte for at kunne sove roligt om natten.

 

Få en advokat som passer til din sag

En advokat er uddannet cand.jur. fra et universitet og får efterfølgende titlen advokat, når han eller hun har arbejdet tre år som fuldmægtig. Det betyder altså, at din advokat har en lang uddannelse bag sig og naturligvis har gjort sig nogle tanker om, hvilket interesseområde han eller hun har.

I dag kan du tydeligt se, at de fleste advokater specialiserer sig inden for et bestemt felt. Der findes boligadvokater, erhvervsadvokater, forsvarsadvokater og så videre. Derfor kan det også godt betale sig for dig som kunde, at du bruger tid på at undersøge markedet og finde præcis den advokat, som bedst modsvarer dine ønsker. Der er ikke ingen grund til at hyre en forsvarsadvokat, når du skal købe en bolig!

 

Din sikkerhed er advokatens metier

Måske har du en ide om, at en advokat ikke altid har helt rent mel i posen. Og naturligvis er advokater ikke ufejlbarlige. Men du skal alligevel gøre dig selv den tjeneste at huske på, at du faktisk er med til at betale advokatens løn.

Han eller hun lever – ligesom alle andre forretningsdrivende – af tilfredse kunder. Derfor er det selvfølgelig også i advokatens interesse at tage sig godt af dig. Han eller hun er kun ude på at tale din sag og sørge for, at du slipper så godt som muligt fra et huskøb, en virksomhedsoverdragelse eller andet, som du har hyret vedkommende til.

Se også:
  Leder du efter parkering i København? Vær opmærksom på dette

Advokaten har først og fremmest din sikkerhed og dine interesser for øje, og netop derfor kan du garanteret se frem til et frugtbart samarbejde, hvis du står i en situation, hvor du har brug for juridisk assistance.