Bedøm artiklen

Annonce

Uanset om du skal købe en familiebolig, eller om du er på udkig efter et større sted til din virksomhed, skal du hele tiden huske på, at det er en vanskelig og til tider kompliceret proces at købe en bolig.

Det kræver mange overvejelser af forskellig art, og du vil opleve, at der er mange mennesker, der står i kø for at hjælpe dig med at træffe den rette beslutning. Men hvis du sørger for at alliere dig med folk, som har forstand på boligmarkedets mange facetter, er der til trods for den svære vej frem mod en bolig rige chancer for, at du ender med at gøre et godt køb og får præcis den bolig, som du altid har drømt om.

 

Hvilken slags bolig er du ude efter?

Inden du overhovedet begynder at bruge dine penge på en bolig, skal du selvfølgelig overveje, hvad du har brug for. Er du ude efter en andelsbolig, eller vil du hellere købe et hus på den gode gammeldags maner?

Uanset hvad du vælger, skal du til at træffe et valg, som kommer til at få økonomiske konsekvenser for dig de næste mange år ud i fremtiden. Derfor skal du også være forsigtig og ikke handle overilet. Gør dig grundige personlige, familiemæssige og økonomiske overvejelser om dit kommende boligkøb. Så er du sikker på ikke at begå en eller flere fejl, som i sidste ende vil komme til at koste dig dyrt.

 

Få styr på økonomien

Som det allerede er blevet antydet i det forrige afsnit, skal du være meget påpasselig med dine penge. Heldigvis har de fleste en solid og erfaren bankrådgiver, der kan være med til at give dig et fingerpeg om, hvad du har råd til. Det koster nemlig mange penge at eje et hus.

Se også:
  Sådan finder du den bedste gave

Udover lån skal du tænke på forsikringer, og har du været vant til at bo til leje, skal du også nu tænke over, at du selv skal dække de udgifter, som opstår, når noget går i stykker. Der kan selvfølgelig foreligge et forsikringsspørgsmål, men ofte må du selv starte med at betale og senere få pengene fra forsikringsselskabet. Så husk på, at det altid er en god at sørge for, at du har en økonomisk buffer til svære tider.

 

Pas på de juridiske spidsfindigheder

Når du skal købe en bolig, melder der sig hurtigt en lang række af spørgsmål. Og en del af disse er af juridisk art. Derfor kan du også med fordel alliere dig med en advokat, som har tjek på de forhold, der gør sig gældende ved bolighandler.

Det spiller eksempelvis en stor rolle, om du er gift eller ej, og du bør også gøre dig tanker om, hvad der skal ske med boligen, hvis du og din partner på et tidspunkt ønsker at gå fra hinanden. Dertil er der hele det store spørgsmål om køberrådgivning, som dækker over gennemgang af tilstandsrapport, ejerskifteforsikringer og indskrivning af advokatforbehold i købskontrakten. Derfor vil vi til hver en tid anbefale, at du tager kontakt til en boligadvokat, som kan hjælpe dig fornuftigt igennem disse skridt.

 

Hold øje med markedet – også efter køb af bolig

Til sidst lykkes du sikkert med at finde og købe en bolig, som du er glad for og tilfreds med. Men du skal efterfølgende huske på at holde øje med markedet. Der er en stor udvikling i de lån, du kan få hos realkreditselskaberne, og hvis du holder både øjne og ører åbne, vil der hele tiden opstå nye chancer for, at du kan spare nogle penge. Husk også i dette tilfælde at spørge folk til råds, hvis du ikke selv har så meget forstand på det.

Se også:
  Forbedr dit humør og velvære med lysterapi

I det hele taget er det en god ide at bruge tid på at forhandle med din bank, også efter du har købt en bolig. Hvis du pludselig får mulighed for at ændre ydelsen på lånet, bør du tale med din bank om en ændring af rentesatsen, ligesom det er fornuftigt at holde øje med den vurdering af boligen, som du årligt får fra skattevæsenet.