Bedøm artiklen

Annonce

I de store byer er det ofte svært at finde store lejligheder, der er til at betale sig fra. Det gælder uanset, om du er under uddannelse og får SU, eller om du har fast arbejde og en god indtægt. Derfor er der mange, der vælger at gå på kompromis med størrelsen på lejligheden og i stedet lægger vægt på, om den har en altan eller andre fantastiske detaljer, som kan opveje den umiddelbare mangel på plads.

Men selvom pladsen er trang, kan du faktisk sagtens indrette din nye lejlighed, så den på alle måder kommer til at fremstå skarp og moderne. Det kræver blot, at du tænker lidt over, hvordan du vælger at indrette den, og at du i det hele taget er en smule utraditionel med hensyn til den måde, som du tænker indretning og gæster på. Læs med her, hvor vi vil give dig et par gode råd med på vejen.

 

Køb intelligente møbler

Når vi skriver, at du skal købe intelligente møbler, skal du ikke tage det alt for bogstaveligt. Vi mener blot, at du med fordel kan købe møbler, som let kan have flere funktioner.

Hvis du eksempelvis bor i en toværelses lejlighed, er der typisk et toilet, et køkken, en stue og et soveværelse. Du vil derfor opholde dig meget i stuen, hvor du blandt andet kan bruge en rumdeler til at gøre stuen mere funktionel. Ikke blot får du i langt højere grad en fornemmelse af, at du har to rum i ét – du får også mulighed for at bruge rumdeleren til opbevaring af eksempelvis bøger. Det betyder, at du får en æstetisk oplevelse, mens du højner stuens funktionelle niveau.

 

Se også:
  Overvejer du nybyggeri? Derfor er det en god løsning

Du skal tænke utraditionelt

I det hele taget gælder det om at tænke utraditionelt, når du skal indrette en mindre lejlighed. Vi har for vane at gøre, som vi altid har gjort, og det gør sig egentlig gældende i alle livets forhold. Men heldigvis lærer nød nøgen kvinde at spinde, og når du bliver sat over for et problem, gælder det om at finde netop den løsning, du får mest ud af.

Måske ønsker du at have et soveværelse i stuen og på den måde frigøre dit andet værelse. Her kan du så lave kontor, eller hvad du ellers måtte have lyst til. Husk på, at du selv bestemmer. Hvis du vil have et walk-in-closet, er der altså ingen love, der forbyder dig at installere sådan et i en mindre lejlighed. Om det er sund fornuft, skal du selv afgøre.

 

Brug gården eller andre udearealer

Du skal i øvrigt også huske på, at der med en mindre lejlighed ofte følger en altan, en gård eller en nærliggende park, som du kan gøre brug af. Det kan eksempelvis være praktisk at flytte fødselsdagen ned i gården, hvis vejret tillader det, og du har inviteret en masse mennesker. Husk også, at hvis din altan er stor nok, kan du sagtens bruge den, når du skal spise din mad. Det er ret fantastisk at sidde på en altan og se ud over byen, mens du får et dejligt måltid mad. Og på den måde gør du klogt brug af enhver kvadratmeter af din lejlighed.

 

En lille lejlighed oser af hygge

Du skal ikke undervurdere de fine muligheder, som du har, når du skal indrette dig i en mindre lejlighed. Ofte er det nemlig sådan, at hvad du mangler af plads, får du igen i hygge. Du skal blot huske på, at det gælder om at indrette sig på sådan en måde, at du får det bedste ud af den lille plads, du har.

Se også:
  Sådan kan du komme ud, selvom landet er lukket ned

På nettet kan du også finde mange forskellige løsningsforslag, hvor der er gjort meget ud af at fortælle og ikke mindst vise, hvordan du kan indrette din lejlighed på utraditionel vis, så du får det meste ud af den. Lad være med at lade dig begrænse. Find din egen stil, og udtryk dig på en måde, som du føler behag ved. Så lover vi dig, at hyggen og glæden ved at bo i en mindre lejlighed nok skal åbenbare sig for dig.