Bedøm artiklen

Annonce

Selvom december og de mørke måneder rammer os på nøjagtigt samme tidspunkt hvert eneste år, kommer det for mange som en overraskelse, hvor travlt vi pludselig får. Inden du har set dig om, har du fået julegaven fra din arbejdsplads, og juleferien, som altid synes for kort, er lige om hjørnet.

Vi ved, at der findes en del mennesker, som ikke kan overskue hverken julen eller de par måneder, der kommer inden. Stress over julegaver, familiekomsammener og andre årligt tilbagevendende ritualer giver dig uro i hovedet. Det vil vi gerne lave om på. Vi er nemlig interesseret i, at du får en dejlig jul, som du kan gå i møde med ro i sindet og et køligt overblik.

 

Forbered dig på december

Hvordan forbereder du dig på december? Og hvordan forbereder du dig på det mørke, som desværre er denne måneds ufravigelige følgesvend? Der er desværre ikke en regel om dette, som gælder alle mennesker. Men du kan komme et langt stykke, hvis det lykkes dig at acceptere, at du har det svært, når det er mørkt og koldt, og julen nærmer sig.

Det viser sig ofte, at en accept af et givent problem er den største hjælp, du kan give dig selv. På samme tid giver det også god mening, at du taler med din familie om de besværligheder, som du oplever. Du vil nemlig også på den måde komme til at føle, at du ikke står alene med de følelser, som du har. Du har i stedet mulighed for at dele dem med dine kære.

 

Se også:
  Sig farvel til daglige smerter med Tenso

Hyg dig med din familie

Sørg for at hygge dig med din familie. Tænd stearinlys og nyd varmen fra dem. I kan eventuelt lave noget julepynt sammen og tale om, hvilke forventninger I hver især har til julen.

Hvis du har svært ved at overskue december måned og den kommende jul, så er det godt at få tankerne hen på noget andet. Sørg for, at I alle får noget godt at spise i løbet af måneden, og forkæl eventuelt dig selv med en lille julegave, du kan åbne før juleaften. På den måde får du noget dejligt at se frem til, og du render ikke rundt med en følelse af, at det hele er et stort slid. Sådan kan julemåneden og den mørke tid nemlig godt komme til at føles, og det er vores mål at undgå det.

 

Gør gaveindkøb til en leg

Med til julen hører julegaveindkøb. Og vi kan med det samme blive enige om, at det ikke er særligt sjovt at gå om kap med andre mennesker i storcentret og stå i kø i timevis for at købe en mindre gave eller to. Men også denne kilde til irritation kan du komme til livs, hvis du blot tænker dig lidt om og gør tingene en smule anderledes.

For eksempel kan du tage en dag fri fra arbejde og bruge den på at få købt dine julegaver. Så kan du nemlig komme tidligt afsted og undgå den værste myldretid, der kommer, når alle andre også får fri fra arbejde. Om ikke andet kommer du til at stå en smule mindre i kø og færdes blandt færre mennesker. Du kan også aftale med din mand eller kone, at han eller hun ordner gaverne. Så kan du stå for madlavningen eller noget andet til gengæld.

Se også:
  Når håndsprit er blevet en del af hverdagen

 

Brug julen til at lade op til næste år

Hvis det på denne måde lykkes dig at komme helskindet gennem den mørke tid, julegaveindkøb og familiesammenkomster, er julen og den følgende juleferie faktisk en unik chance for at få ladet batterierne op til næste år.

Hvis du ikke kan overskue at rende til mange forskellige julefrokoster, er det bedst at melde klart ud. Lad være med at komme med dårlige undskyldninger, der bare vil resultere i dårlig samvittighed. Sig i stedet, at du trænger til fred og ro, da julen har taget mange af dine kræfter. Så kan du i ro og mag slappe af derhjemme og nyde godt af den eftertragtede julefred. For i sidste ende handler det netop om det. At nyde julefreden og hygge sig med sin familie.