Bedøm artiklen

Annonce

Det er blevet meget lettere at arbejde hjemmefra, efter internettet og computeren har gjort deres indtog. For selvom du sidder alene derhjemme, har du stadig mulighed for at være i kontakt med din arbejdsplads.

At arbejde hjemmefra er et gode, som mange mennesker forhandler sig til i forsøget på både at få en afvekslende hverdag, men også fordi det kan være smart, hvis du har små børn eller måske langt til din arbejdsplads. Så kan en dag hjemme i stedet for på kontoret sagtens være produktiv og på samme måde virke opfriskende, så du møder næste dag med batterierne helt ladet op. Men for at dit hjemmekontor skal være optimalt, er der et par ting, du skal være opmærksom på. Dem gennemgår vi nu.

 

Opbevar dine kontorartikler på bedste vis

Lige pludselig roder skrivebordet. Det flyder med papirer, og du kan ikke finde, hvad du skal bruge. For selvom langt det meste af vores arbejde er elektronisk, slipper du altså ikke helt for den analoge tilgang. Her er det en rigtig god idé at sørge for, at du har et arsenal af kontorartikler, som på alle måder kan være med til at lette overblikket og gøre dit arbejdsliv en smule mere overskueligt.

Du kan eksempelvis sørge for at lave et arkiveringssystem til alle dine papirer. Et lille bæger med gode gammeldags clips til at holde sammen på dokumenter kan også være med til at give dig et bedre overblik. Når du sørger for at opretholde en god orden på dit skrivebord, er du også selv aktivt medvirkende til at højne effektiviteten, så din arbejdsdag bliver en fornøjelse.

 

Se også:
  Inspiration til en uforglemmelig bryllupsfest

Vælg de rigtige møbler

Når du skal arbejde hjemme, er det fordelagtigt, hvis du sørger for at anskaffe dig møbler, der ikke blot tiltaler dig æstetisk, men som også har en stor praktisk brugsværdi.

Du skal være opmærksom på flere forskellige ting, når du eksempelvis skal have et skrivebord. Det kan i nogle tilfælde være en dyr løsning at få fat på et hæve-sænke bord, men du vil derimod komme til at opleve en komfort af meget høj klasse. Med sådan et bord kan du langt bedre arbejde i forskellige stillinger, og det er både godt for din effektivitet og for dine muskler, led og ikke mindst for din ryg. Det kan nemlig godt betale sig indimellem at hæve bordet og stå op at arbejde.

Du skal selvfølgelig også sørge for at købe en kontorstol, som passer til dig. Og her skal du ikke gå på kompromis med kvaliteten, men sørge for at få fat i en model, der har flere indstillingsmuligheder.

 

Fjern distraherende elementer

Du kender garanteret godt til overspringshandlinger. Overspringshandlinger er en type af handlinger, som vi foretager for at udsætte et eller andet, som vi ikke lige kan finde ud af eller ikke har lyst til. Men du kan faktisk nedsætte andelen af de overspringshandlinger, du foretager i løbet af en dag, hvis du blot sørger for at indrette dit kontormiljø på ordentlig vis.

Det gælder om at forberede sig på arbejdet. Sluk for fjernsynet og radioen – gem telefonen lidt af vejen – og ret din opmærksomhed mod det arbejde, du har besluttet dig for at udføre. For eksempel kan du sige til dig selv, at du skal blive siddende ved skrivebordet, indtil du er nået så og så langt med en given opgave. Når du er nået dertil, kan du belønne dig selv med at tage en kop kaffe eller et stykke mad, og derefter er det tilbage til arbejdet. Struktur er en vigtig del af en vellykket arbejdsdag.

Se også:
  Guide: Find den helt rette sølvbryllupsgave

 

Vær personlig i din stil

Kontormiljøer kan være kedelige og neutrale. Det er blandt andet for at højne effektiviteten og komme af med de distraherende elementer, som vi talte om før. Men en personlig stil behøver ikke være forstyrrende; den kan i stedet virke motiverende.

Stil for eksempel et billede af din familie på skrivebordet og køb en buket blomster til det rum, som du arbejder i. Du kan også sørge for at omgive dig med møbler, som alle tiltaler dig. Forsøg så vidt muligt at undgå, at kontoret kommer til at se så stringent ud, at det ligner en tandlægeklinik. Husk på, at du bliver motiveret til at arbejde og finder inspiration i de ting, som du omgiver dig med. Derfor kan et hyggeligt hjemmekontor med små personlige finesser sagtens være med til at gøre din hjemmearbejdsdag til en dejlig og produktiv oplevelse.