Bedøm artiklen

Annonce

Uanset om du er på udkig efter den nyeste mode, eller om du i højere grad er til det klassiske look, kan du spare penge på tøj, hvis du er opmærksom på, hvor, hvornår, og hvordan du vælger at købe det. Mange webshops tilbyder lækkert tøj, hvor du i ro og mag hjemme foran din computer kan bladre og klikke dig igennem et væld af forskelligt tøj.

Du kan finde lige præcis det, som du ønsker. Lige fra dyre mærkevarer til mere almindeligt dagligdags stangtøj. Og selvom noget tøj er blevet billigere at købe på denne måde, fylder tøjindkøb stadig meget i de flestes budget. I det følgende vil vi fortælle dig, hvordan du kan reducere dine omkostninger og stadig få en lækker garderobe med tøj til både hverdag og fest.

 

Gå i genbrugsshops

Genbrugsshops eller secondhand-forretninger er butikker, der sælger tøj, som i forvejen har været brugt. Mange af disse butikker så dagens lys i de sene 80’ere i København i området omkring indre by. Her kunne du i særdeleshed købe cowboybukser, der var slidte på den rigtige måde, og andet moderigtigt tøj.

Priserne var dog forholdsvis høje. Både på grund af at en del af tøjet sjældent var brugt mere end en gang, og fordi disse nye butikker hurtigt blev meget populære blandt det yngre segment af Københavnere, som så deres snit til at finde lækkert tøj på en helt ny måde.

I dag er genbrugsshops en lidt anden affære. Du kan sagtens finde de dyre shops, der sælger meget kostbare mærkevarer, men du kan også sagtens opstøve små støvede butikker, hvor du kan få fat i en Hilfiger-skjorte til 50 kroner. På den måde er der altså mulighed for, at du kan udvide din garderobe uden at bruge en formue.

Se også:
  Tre tips til vedligeholdelse af dit hus

 

Brug din telefon til at finde lækkert tøj

Med fremkomsten af smartphonen er der sket en revolution i den måde, som vi betragter og bruger vores omgivelser på. For det første er der en app til snart sagt enhver situation, og for det andet er det blevet meget let at få kontakt med andre mennesker.

Også genbrugsshops og private har øjnet et marked for tøj, og der findes faktisk apps, hvor folk køber og sælger brugt tøj på tværs af landsdele. Her kan du ofte være heldig at finde et særdeles godt tilbud, da mange af sælgerne blot er interesseret i at komme af med deres fejlkøb så hurtigt som muligt. Udover køb og salg af lækkert tøj kan du også finde tasker og andre genstande til dig selv.

 

Vær smart, når du handler børnetøj

At handle i en genbrugsshop, enten via en app eller i en fysisk butik, gælder ikke kun tøj til voksne. Det er dyrt at have små børn og finde tøj til dem. De vokser meget i de første år, og du vil hurtigt opdage, at du får købt noget tøj, som dine børn kun får brugt en enkelt gang eller to, hvorefter de ikke kan passe det længere. Og hvad gør du så? Tøjet er jo ikke billigt.

Her kan du også med fordel se efter tøj i genbrugsshops og finde billige klæder, som dit barn kan have på. Dermed ikke sagt at du ikke skal nyt tøj også, men det kan faktisk vise sig at være en økonomisk fordel både at købe tøj, som er helt nyt, og på samme tid se efter gode tilbud på brugt tøj. Eksempelvis kan en flyverdragt, der kun har været brugt få gange, sagtens holde til en ny sæson. På den måde kan du spare mange penge.

Se også:
  Få styr på julegaverne i god tid

 

Du kan også selv tjene en skilling

Husk, at du også selv kan tjene penge på den måde. Når du køber tøj på nettet, er der en lidt større risiko for, at du får fat i noget, som du alligevel ikke helt kan passe eller bare ikke bryder dig om. Så kan det godt betale sig at sætte det til salg via en app.

Du kan selvfølgelig også vælge blot at indlevere det til en af den mange forretninger, der sælger genbrugstøj. Det kan i øvrigt også være en god måde at få ryddet ud i din garderobe på. Det er ofte sådan, at vi har meget tøj liggende, som vi ikke bruger, og så er det bedre, at andre får fornøjelse af det. Det er en økologisk og økonomisk forsvarlig facon at handle tøj på, som vi er sikre på, at du kommer til at sætte pris på.