Bedøm artiklen

Annoncør: Groed

Vi har alle oplevet, at man ikke får lavet en ordentlig madplan, for det kræver overskud i en travl hverdag at holde styr på familie og arbejde, samtidig med at man gerne vil lave en god madplan og få handlet ind til madpakker.

Vi har alle oplevet, at man er gladere og har det godt med sig selv, hvis man får lavet en god og sund madplan. Sund og nærende mad er vigtigt for os, og her får du nogle gode ideer til madplanen, som ikke er meget tidskrævende.

Grød

Der er mange grunde til at gøre grød til en del af madplanen. Grød kan både være din morgenmad, frokost eller aftensmad, så det er en meget fleksibel ret, som du kan lave på den tid af dagen, hvor det passer dig. Der findes både opskrifter med grød, hvor den skal være varm, og opskrifter med grød, hvor den skal være kold. Det er på den måde en ret, som du kan spise hjemme eller tage med på farten i en madpakke.

Udover at være praktisk er grød også en rigtig sund ret. Den er fyldt med gode næringsstoffer, og den skånsomme form er rigtig god til vores fordøjelse, så det er bare med at finde nogle opskrifter med grød frem.

Mange mennesker undervurderer, hvor lækker en grød faktisk kan være. En grød behøver ikke at være en kedelig og snasket havregrød. Sætter man sig ind i, hvordan man laver en god grød, findes der mange forskellige opskrifter med grød, hvor du kan vælge mellem forskellige toppings.

Salater

Udover at inkludere opskrifter med grød i din madplan, er det også en god idé at holde øje med gode opskrifter på salat. Man kan sagtens spise salater som måltid, hvis man laver dem med for eksempel små kartofler som i en fransk bondesalat, eller med pasta som i de mange opskrifter på pastasalater.

Se også:
  Oplev danske vinterglæder, og undgå tæring på feriebudgettet

Salat er ligesom grød rigtig godt til vores fordøjelse, og der er også en masse gode næringsstoffer i. Derudover er en salat frisk og smager godt, og du kan også sagtens lave dem som en sideret, til hvad du ellers havde planlagt at spise.

Æggewraps

En tredje god mulighed til den sunde madplan er en æggewrap. Den er lavet på æg, som er proteinholdige, og den er fyldt med grøntsager, som du kan vælge efter egen smag. Denne ret er også praktisk, for den tager ikke lang tid at lave, og den fungerer rigtig fint både som et måltid til frokost og til aftensmad.

Der findes forskellige opskrifter på æggewraps, og kun fantasien sætter grænser for hvilket fyld, du putter i. For eksempel er der mange, der laver dem med kylling og avocado som hovedfyld, hvor du kan supplere med salatblade og andet grønt efter din smag. Andre kan godt lide fisk og laver dem med laks i stedet, hvilket også er både sundt og lækkert.