Bedøm artiklen

Annonce

Uanset om man er sulten eller blot har lyst til at forkæle sine smagsløg, kan man altid få en lækker smagsoplevelse ud af at spise sushi. Dette kan man, da der er så mange elementer og smage i sushi, som også kan udfordre smagsløgene en hel del mere, end de bliver, når man spiser de klassiske retter, man kender. Herudover er der også den fordel ved sushi, at der er så mange forskellige sammensætninger af komponenterne i sushien, hvilket gør, at man stort set altid kan komme til at opleve nye smage og sammensætninger af forskellige smage.

Den syrlige smag kommer fra risene

I realiteten betyder sushi faktisk syrlig smag, og dette referer til risene, der er marinerede i eddike, hvilket naturligvis vil give en lidt syrlig smag, som passer meget godt til mange forskellige typer af fisk. Mange forbinder blot sushi med rå fisk, men her undervurderes risenes rolle i sushien faktisk en hel del, da risen spiller en meget stor rolle i de forskellige sushiretter. I første omgang bliver risene nemlig udblødt og renset, hvorefter de vil blive kogt for til sidst at blive marineret i eddike og sukker, hvilket giver den lidt sursøde smag, som harmonerer rigtig godt med et væld af forskellige typer af fisk. Mange sushikokke og -eksperter mener, at det er meget afgørende for sushiretten, at risene i sushien bestemt ikke må komme til at forsvinde i sushistykket grundet andre komponenter.

Forskellige typer af fisk i menuen – prøv eventuelt noget nyt

Det skal dog ikke komme til at lyde sådan, at fisken skal negligeres i de forskellige sushiretter, da denne faktisk også er ret vigtig. Først og fremmest er fisk meget sundt og nærende, mens det samtidigt kan smage rigtig godt – især når det kombineres med en lækker soyasauce og de syrlige ris. De forskellige typer af fisk kan være tun, laks, rejer, krebsehaler og meget andet, og disse kan også sammensættes med forskelligt tilbehør såsom mango, avokado, sesam, dressing og meget andet. I tilfælde af lyst til variation i forhold til de klassiske sushiretter med de syrlige ris kan de forskellige typer af salater måske også være en stedfortræder for risen.

Se også:
  Sådan forebygger du stress

Lyder dette som noget for dig? Besøge sushi Greve for at smage gode, lækre og varierede sushiretter.