Bedøm artiklen

Annonce

Har du ikke så meget erfaring med at stå på ski, eller er det endda første gang, du skal af sted på skiferie? Så gør du klogt i at forberede dig godt hjemmefra, så du kan undgå disse fem fejl

 

Hvert år tager rigtig mange danskere på skiferie, og måske har du også selv planer om en snarlig skitur. Men for at du kan få den bedst mulige skiferie, er det vigtigt, at du er godt forberedt og ikke bliver for ambitiøs, så du måske ender med skader eller andre problemer på turen. Derfor hjælper vi dig her med nogle gode råd til, hvad du ikke skal gøre i løbet af skiferien.

 

Vær ikke for ambitiøs i dit valg af destination

Der er rigtig mange forskellige skidestinationer – både i norden og sydpå. Alle områderne varierer også meget i sværhedsgrad, og det er derfor vigtigt, at du først og fremmest vælger en destination til din skiferie, der passer til dit niveau.

 

Både Norge og Sverige er oplagte destinationer for dig, som er begynder på ski. Det betyder dog ikke, at den erfarne skiløber kommer til at kede sig, men her er der mulighed for at finde en masse familievenlige områder, hvor både store og små kan føle sig godt tilpas. Skal der derimod mere fart over feltet med nogle udfordrende pister, er der mange gode skisportssteder i Østrig og Italien. Vælg ud fra dit niveau, så du ikke starter for voldsomt ud.

 

Drop ikke træningen før rejsen

Se også:
  Del dine rejseoplevelser med andre på grupperejser

En fejl, som mange begår, inden de overhovedet er taget af sted på skiferien, er, at de glemmer at træne og forberede kroppen på en aktiv ferie. Ved at træne inden ferien kan du undgå, at din krop bliver helt træt med det samme, men vigtigst af alt kan du undgå dumme skader.

 

En skiferie er en anderledes type ferie, hvor der ikke er så meget tid til afslapning, og det kan derfor hurtigt ødelægge hele ferien, hvis du ikke får trænet din krop med nogle effektive skiøvelser. Forbered dig eksempelvis med lunges, planken, squats, bækkenløft og dødløft.

 

Brug ikke hue i stedet for hjelm

Sikkerheden er det allervigtigste på din skiferie. På samme måde som alt for mange fravælger cykelhjelmen, tager mange også en hue på i stedet for skihjelmen. Men det er en rigtig dårlig idé. Hvis du vælter og slår dit hoved uden at have hjelm på, kan det have alvorlige konsekvenser, og her kommer huen ikke til at hjælpe dig.

 

Måske tænker du blot, at du vil være forsigtig og køre stille og roligt, men hvis du vælter, er det ikke nødvendigvis din egen skyld. Der kan sagtens være en anden, som kommer til at køre ind i dig med høj fart, og så kan det gå grueligt galt – så husk hjelmen.

 

Glem ikke, hvor du har sat dine ski

Når det er tid til en velfortjent pause fra skiløbet, kan du sætte dig i solen ved en hyggelig café eller restaurant. Med ved de store, populære skisportssteder er der helt sikkert rigtig mange andre, som har fået den samme tanke. Det betyder, at der hurtigt bliver fyldt op med skistave og ski udenfor cafeen eller restauranten. Så sørg for, at du ikke glemmer, hvor du har sat dine ski. Det vil være rigtig ærgerligt, hvis du skal spilde tid på at lede efter dem. Tag i stedet et billede, så du hurtigt kan finde frem til skiene igen.

Se også:
  Trænger du til en lille get away i weekenden?

 

Stå ikke beruset på ski

Der er naturligvis heller ingen skiferie uden afterski. Men det er vigtigt, at du tager det alvorligt og ikke blander alkohol og skiløb. Afterski er lig med en hyggelig stemning, solskin og øl, og det er derfor nemt at blive lidt beruset. Hvis det er tilfældet, bør du ikke fortsætte med at stå på ski. Du sætter både dig selv og andre i fare ved at stå beruset på ski. Nyd i stedet en hyggelig eftermiddag og aften med afterski og glæd dig til en ny dag med skiløb dagen efter.

 

Undgår du disse fem fejl, så er du rigtig godt på vej til at få en god og uforglemmelig skiferie.