Bedøm artiklen

Annonce

Går du med tanker om at blive projektleder, eller har du allerede erfaring med projektledelse, men mangler gode råd til at blive bedre? Læs med og find ud af, hvordan du får succes med projektledelse

 

Det at være en god projektleder kræver en bred vifte af kompetencer inden for ledelse af et team, kommunikation til projektets interessenter samt den metode- og værktøjsmæssige del. Derfor er det vigtigt at holde sig opdateret og holde sin faglighed ved lige. Vi giver dig her fem tips til, hvordan du bliver en succesfuld projektleder.

 

  1. Skab et stærkt fagligt fundament

Det er ikke kun på baggrund af, at du er struktureret og velorganiseret, at du kan blive en god projektleder. Det er uden tvivl vigtigt, at du også er det, men for at du kan lede store projekter succesfuldt, skal du have et stærkt fagligt fundament i orden. Det gælder ikke kun om at være stærk inden for sit eget fag, men også inden for andres, for at du kan forstå de gensidige behov, der er på tværs af fagene.

 

Det sikrer, at du kan skabe overblik på tværs af alle fag og får de faglige specialer og specialister til at arbejde sammen på bedste vis.

 

  1. Styrk dine kompetencer med efteruddannelse

For at blive en god projektleder er det nødvendigt at holde sig opdateret på nye tendenser, metoder og værktøjer. Men det er også vigtigt at udvikle sine kompetencer kontinuerligt. Det kan du gøre med en projektlederuddannelse, der passer til dit niveau. Er projektledelse helt nyt for dig, bør du starte ud med et kursus i grundlæggende projektledelse, men mangler du derimod at få styrket din værktøjskasse, er en uddannelse i projektstyring i praksis det rette valg for dig.

Se også:
  På udkig efter en billig el leverandør? – Kig med her

 

Vigtigst er det, at du vælger en uddannelse, der passer til dit niveau, så du kan opnå succesfuld projektstyring fra start til slut, uanset hvilke typer projekter du skal styre.

 

  1. Vær motiveret og motivér dit team

Noget af det vigtigste inden for effektiv projektledelse er at kunne udvise konstant engagement og motivation. Hvis du ikke selv er motiveret, bliver det rigtig svært for dit team at få den rette motivation til at få projektet i mål. Derfor er det vigtigt, at du først og fremmest gør det tydeligt, hvad målet er for det pågældende projekt. Det skal være klart for enhver, hvorfor der bliver arbejdet på projektet, samt hvad hver enkel medarbejder får ud af at være en del af projektet.

 

Vis din egen motivation for at lede et spændende projekt, men gør det endnu tydeligere, hvorfor de forskellige medarbejdere er blevet udvalgt til projektet, og hvad lige netop deres kompetencer bidrager til.

 

  1. Uddelegér opgaverne til de rette specialister

Selvom du skal være stærk inden for andre fag end dit eget, skal du ikke bruge tid på at udføre opgaver inden for andre fag. Du skal derimod kun koncentrere dig om dit eget og uddelegere alle øvrige opgaver til de rette specialister. Det er vigtigt at huske, for at du kan bruge din tid fornuftigt på det, der er essentielt for din funktion, så du ikke lader dig forstyrre af andet, der kan påvirke din rolle som projektleder.

 

  1. Evaluér efter hvert projekt

Det er altid muligt at dygtiggøre sig inden for sit fag, og det samme gælder naturligvis også med projektledelse. For at du kan forblive en god projektleder, er det derfor vigtigt, at du husker at evaluere, hver gang et projekt er afsluttet. Derfor bør du booke teamet ind til et evalueringsmøde, hvor I kan snakke om projektets udfordringer og successer.

Se også:
  3 ideer til en ferie hjemme i Danmark

 

Der er en masse brugbar læring i et evalueringsmøde, og det sikrer dig, at de samme fejl ikke bliver begået igen i et kommende projekt.