Bedøm artiklen

Annonce

H.C. Andersen skrev en række fantastiske eventyr og et par mindre fantastiske romaner. Derudover elskede han at rejse, og det er netop ham, som vi skal give æren for udtrykket: “At rejse er at leve”.

Men hvor skal du rejse hen? Er du blevet træt af charterferien, og ønsker du at prøve noget helt nyt, kunne en tur til det store og spændende afrikanske kontinent være en oplagt idé. Det kan måske virke farligt og en smule angstprovokerende at skulle begive sig ud på sådan en lang rejse. Til et fuldstændig ukendt sted. Men du vil netop finde ud af, at det er i mødet med det fremmedartede og det nye, at du får oplevelser, som du aldrig har turdet drømme om.

 

Hvor skal rejsen gå hen?

Det er blevet meget populært at begive sig ud på rejser, der udover selve oplevelsen også byder på udfordringer af både mental og fysisk art. Det gør sig eksempelvis gældende, hvis du overvejer at tage en tur til Afrika for at bestige Kilimanjaro.

Kilimanjaro er Afrikas højeste bjerg, som strækker sig hele 5.895 meter over havets overflade. Bjerget ligger i Tanzania, og det kræver ikke nogen speciel teknisk snilde at bestige det. Folk omtaler det snarere som en strabadserende trekkingtur, hvor du mest af alt skal være opmærksom på ikke at komme til at lide af højdesyge.

 

Storslåede oplevelser er i vente

Hvis du vælger at tage til Tanzania og eventuelt bestige Kilimanjaro, kan du se frem til en storslået oplevelse. Når du begynder din opstigning, vil du befinde dig i en frodig regnskov og efterhånden, som du kommer op i højderne, vil landskabet skifte karakter. Det er faktisk som at rejse gennem flere klimaer, hvor du til sidst vil kunne opleve en storslået solopgang – men i minusgrader.

Se også:
  Dyrk ravjagt på de skandinaviske strande – find en ravlygte

At bevæge sig gennem disse forskellige lag af klima er en forunderlig oplevelse, som du aldrig vil glemme. Du kan i øvrigt bestige Kilimanjaro ad forskellige ruter, der alle varierer i længde og sværhedsgrad, ligesom udsigten også er forskellig alt afhængigt af hvilken rute, du til slut vælger at bruge.

 

Forbered dig, inden du tager afsted

Nu er det jo ikke en søndagstur. Og uanset hvor romantisk og lækkert det er at bestige sådan et kæmpe bjerg, er det vigtigt, at du forbereder dig grundigt, inden du tager afsted.

Du skal sørge for at medbringe egnet tøj. Husk især vandrestøvler, som naturligvis skal være gået til. Det bliver besværligt at vandre en masse kilometer, hvis dine støvler klemmer og giver dig bunker af vabler. Husk også fornuftigt og varmt tøj. Det kunne eventuelt være uldundertøj, en varm fleecetrøje eller andet.

Du kan finde mange flere oplysninger om tøj og udstyr, som du bør medbringe, på nettet, hvor andre mennesker, der har besteget Kilimanjaro, velvilligt deler ud af deres erfaringer.

 

Husk lægebesøget!

Inden du rejser et sted hen så eksotisk som Afrika, skal du sørge for at undersøge, om du skal have nogle specielle vaccinationer hos din egen læge. Det kan eksempelvis dreje sig om en malariavaccination eller en vaccination mod hepatitis A. Det kan også være, at din læge anbefaler dig andre vaccinationer. Følg altid lægens råd, så du kan være sikker på rejsen.

Det er også en god ide at få foretaget et almindeligt helbredstjek. For selvom turen op af Kilimanjaro ikke skal forveksles med bjergbestigning, kommer din krop alligevel under pres. Derfor tilrådes det ikke at tage turen, hvis du har et skrantende helbred. Du skal nemlig huske på, at du kommer så højt op, at iltindholdet i luften bliver noget mindre, end du er vant til, og det vil sætte både hjerte og lunger på overarbejde.