Bedøm artiklen

At være gravid er nok det største at en kvinde kan opleve. Desværre er en graviditet ikke altid en vidunderlig tid, da de fleste døjer med lidt skavanker. Derfor får du her 3 gode råd til din graviditet.

Undgå stress

Det af det vigtigste under en graviditet er at holde sig så meget i ro som muligt. Stress er et no go, da det kan være virkelig farligt for barnet. Hvis du konstant er stresset under din graviditet, kan det påvirke barnets vægt. Derudover kan du få plukveer tidligt, men som udgangspunkt er normalt. Men hvis du bliver ved med at stresse, kan det altså ende i en for tidlig fødsel. Derfor er det en god idé at have en plan B, hvis det hele skulle blive for meget. Om det så er kæresten, veninder eller familie. Som gravid er det godt at tage al den hjælp du kan få. For at forholde dig positiv i graviditeten, kan det være en god idé at fokusere på det smukke i din graviditet. Du kan f.eks. lave en afstøbning af din mave, som du kan kigge på efter du har født. Du kan også male den i afslappende farver, så den kan bruges til at afstresse med.

Find et fællesskab

Hvis man har familie og kæreste at dele graviditeten med, er det selvfølgelig skønt. Men ingen af dem kan sådan helt rigtigt dele graviditeten med dig. Jo da, din familie har da selv været gravide engang, men det er ikke det samme som at være det her og nu. Nogle gange kan det være rart at kunne tale med andre gravide, som står i samme situation som en selv. Man kan også have nogle spørgsmål som man måske ikke har lyst til at dele med familien. Derfor er det en god idé at finde et fælleskab hvor det er muligt at spørge om disse ting, eller bare generelt dele oplevelsen af at være gravid. Det kan også være afgørende at læse andres fødselsberetninger, så man selv kan blive klar over hvad man ønsker i sin fødsel. Ved at gøre dette, kan man blive babyklar. Babyklar er et forum hvor du netop kan gøre ovenstående, så du ikke føler dig helt alene med dine oplevelser som gravid.

Se også:
  Vælg det lækreste garn til dit strikkeprojekt

Pas på dig selv

Det vigtigste er, at du forbliver sund og rask under din graviditet. Hvis du ikke passer på dig selv, kan det gå ud over din baby. Formålet med en graviditet er heller ikke, at du skal blive syg eller utilpas. Derfor er det vigtigt at passe på. Sørg for at få den søvn du kan, få rigeligt med vitamin, hold dig dehydreret og forsøg så vidt muligt at holde dig i ro. Det gavner dig i længden.