Bedøm artiklen

Annoncør: Flottegulve

Plankegulve er klassikeren over alle klassikere, når emnet er gulve, men som med så mange andre produkter skiftet moden også fra år til år, når det gælder plankegulve. Her kan du læse mere om, hvad der er moderne indenfor plankegulve i 2011.

Den tidløse klassiker

Ønsker du et gulv, der aldrig går af mode, så er et plankegulv i naturligt eller hvidtonet ask eller eg et godt bud.

Disse gulvtyper passer ind i alle indretningsstilarter og er et sikkert valg, hvis du indenfor en årrække går med tanker om at sælge din bolig. Det er nemlig kun de allerfærreste, som denne gulvtype vil skræmme væk. Ja faktisk vil et lyst plankegulv falde i de flestes smag.

Længere og bredere

Selvom de lyse plankegulve altid har været populære så er der også sket en fornyelse indenfor denne gulvtype. I de seneste år er gulvbrædderne nemlig vokset i størrelse, således at de er blevet både bredere og længere.

Den ekstra længde og bredde gør sig i især godt, hvis gulvet lægges i et stort rum, hvor størrelsen gør, at gulvet ser endnu mere imponerende ud.

Tonede plankegulv

En anden trend, der vinder frem lige nu er plankegulve, der er overfladebehandlet med en lak eller olie, som er tonet med en anden farvetone end hvid.

Tonede plankegulve findes i mange forskellig grå og brune nuancer, hvoraf især de grålige toner nyder en stigende popularitet.

Tonede lakker gør, at udvalget af forskellige plankegulve er steget og at det er blevet nemmere at finde et gulv, der skiller sig ud fra mængden.

Se også:
  Gør husets udeområderne flotte

Børstede plankegulve

Udover overfladebehandlingen er børstningen af træet en faktor, der kan ændre gulvets udseende.

Alt efter typen af børstning, så kan den børstede overflade både give gulvet et mere eller et mindre rustikt udtryk, end det som træet har, hvis det ikke er børstet.

Børstning påvirker også den måde træet føles på, når du lader en hånd glide hen over gulvet.

Et billigere alternativ

Der er ingen tvivl et plankegulv er utroligt smukt og har et eksklusivt udtryk, der gør, at et plankegulv er noget helt særligt.

Til gengæld er et plankegulv langt fra den billigste gulvtype og derfor er det ikke altid at budgettet rækker til et plankegulv.

Vil du gerne have et smukt plankegulvslook, men er budgettet ikke helt stort nok, så findes der i dag et stort udvalg af laminatgulve i plankegulvsformat, som med et meget autentisk og vellignende trælook vil være et godt bud på et billigere alternativ til et klassisk plankegulv i træ.