Bedøm artiklen

I denne tid er det oplagt med praktiske gøremål derhjemme – alt fra effektivt havearbejde til det maleprojekt, du længe har gået og tænkt over. Hvad end der er tale om møbler, vægge, lofter eller tag, vil din bolig sandsynligvis takke dig for indsatsen. Inden du går i gang, er det dog vigtigt at forholde dig til, hvilken type flade du skal male, og hvordan dette har indflydelse på projektet. Her finder du tips og rettesnore til at klare dig igennem processen.

De væsentlige forskelle i malerarbejdet

Alt efter den type flade, du skal male, er der en række informationer, som kan være gode og essentielle at forholde sig til. Nogle af disse finder du på nedenstående liste, men ønsker du at blive endnu klogere samt at få del i en længere række af tips og tricks, kan du med fordel besøge https://maleeksperten.dk.

  • Maling af tag – når du gerne vil i gang med maling af tag, er det i særlig grad vigtigt at tage stilling til vejrudsigten. Maling af tag bør således ske, når taget hverken er vådt eller fugtigt. En hovedregel siger, at vejret skal være tørt og temperaturen over 10 grader i dagene op til.

  • Maling af væg – dette er nok den flade, de fleste kender til at male. En god omgang vægmaling, og så går man sjældent galt i byen.

  • Maling af loft – her kan det være godt at vide, at maling til væg også kan bruges til maling af loft, men at loftsmaling dog ikke kan bruges til maling af væggen. Dette skyldes, at loftmaling ikke i samme omfang kan holde til at blive rengjort, for eksempel med en fugtig klud. Det er altså slidstyrken, det udgør forskellen.

Se også:
  Tagrensning - slip for algerne

Kom i gang med projektet

Vil du gerne i gang, er det bare med at komme afsted efter maling, og så tage det i eget tempo.