Bedøm artiklen

Soveværelset er nok det rum i hjemmet med mest udåndingsluft i omløb. Det siger sig selv, da du tilbringer otte timer i døgnet i dette lokale. Behovet for udluftning af soveværelset opstår såvel under søvn som løbende over dagen. Hvor du kan nå langt ift. ventilering af soveværelset ved bare at lade et vindue stå på klem dagen lang, er løsningen ikke så praktisk, når du fx vil holde på varmen.

Få bugt med CO2- og fugtmættet luft

En anden grund til, at nogle folk ikke er så glade for at lade et vindue stå på klem, når de fx ikke er i hjemmet, er, hvis de frygter indbrud. Hvis du ønsker at ventilere dit soveværelse, uden du behøver gå på akkord med sikkerhed eller den gode temperatur, skal du få en ventilator til soveværelset. For med en ventilator til dit soveværelse (der kan bygges ind i ydermuren) får du bugt med CO2 og fugt.

Lad god ventilation ske automatisk

Ventilatorer til soveværelset kan virke ved at suge varm, brugt luft fra soveværelset ud, hvor varmen bliver lagret i ventilatorens kerne. Herfra kan motoren suge ny luft ind i rummet, som varmes op på vejen. En ventilator kan køre automatisk, så du behøver ikke stå op hver morgen og tænke over, at du hellere må tænde for den. Med en god ventilator får du iltrig luft med lav luftfugtighed i omløb.

Overvej en ventilationsløsning til hele boligen

Vælger du ventilation med integreret varmegenindvinding, kan du få en løsning, hvor luft opsnappet fra fugtige rum, fx bad og bryggers, afgiver varme til ventilatoren, som kan bruges til at sikre en god stuetemperatur – bare uden høj luftfugtighed og det høje indhold af CO2 fra udånding, madlavning og så videre. Med sådan en løsning kan du let gøre hvert rum i dit hus komfortabelt at befinde sig i.

Se også:
  Undgå oversvømmelser i dit hjem med aquastop