3.8 (75.56%) 9 votes

Annonce

Det er en stor oplevelse for hele familien at få en hund. Men du skal på samme tid huske på, at du har at gøre med et levende væsen, som kommer til at kræve en stor del af din tid og din opmærksomhed. Derfor er der en række af overvejelser, du bør gøre dig, inden du anskaffer dig en hund. Så kan du være sikker på ikke at købe katten i sækken, men i stedet være godt forberedt på den tid, der venter dig, når du har anskaffet dig en sulten hundehvalp, som spiser hele tiden.

Der findes faktisk forskellige kurser, som du kan komme på, inden du køber din hund. Her kan du høre om, hvad det kræver at være hundeejer – det er nemlig en langt større opgave, end du umiddelbart går og tror. Og så skal du forresten lige huske på, at den nuttede lille hundehvalp hurtigt vokser. Så selvom en hundehvalp er sød og fin, skal det ikke være dit fremmeste argument for at anskaffe dig en.

 

Vigtige spørgsmål du skal tage stilling til

Vi har allerede været en smule inde på, at der er nogle spørgsmål, du skal stille dig selv, inden du anskaffer dig en hund. Disse kunne for eksempel være:

  • Hvilken hunderace skal jeg anskaffe mig?
  • Hvor skal jeg købe den? Internat, privat eller andet?
  • Hvordan kommer hunden til at ændre min dagligdag?
  • Er jeg parat til at få et dyr, der kommer til at lægge beslag på en stor del af min tid – og mine penge?
Se også:
  Skab en rolig atmosfære i dit hjem - det er nemmere end du tror!

Det er blot nogle af de overvejelser, som du bør gøre dig. Du skal på samme tid sørge for, at du ikke anskaffer dig en hund efter en pludselig indskydelse. Det er meget vigtigt, at det er en beslutning, som du først tager, når du har overvejet det i lang tid. Ligesom det er vigtigt, at det er en beslutning, som alle i familien er enige om. Husk i øvrigt, at børn ikke selv kan passe på en hund. Så selvom dine børn højt og helligt lover dig, at de nok skal tage sig af den nye hund, kan du lige så godt indstille dig på, at arbejdet til syvende og sidst bliver dit.

 

Du skal købe ordentligt hundemad og udstyr

En hundehvalp er ikke bare i sig selv en kostbar investering. Når du har fået hunden med hjem, vil du hurtigt opdage, at du skal bruge penge på en del andre fornødenheder. Hunden skal have en snor, en kurv og legetøj. Du skal bruge penge på ordentligt hundemad, og så skal du heller ikke glemme, at en hundehvalp skal til dyrlægen i ny og næ.

Din hund skal vaccineres, og du undgår nok heller ikke, at den bliver syg fra tid til anden. Det er en betydelig økonomisk post, som du skal huske på. I det hele taget må du ikke undervurdere vigtigheden af at sørge for, at din hund hele tiden er ved godt helbred. Og et godt helbred kommer blandt andet af en god og sund kost.

 

Har du børn i familien?

Børn er normalt vilde med dyr. Og på et tidspunkt vil du højst sandsynligt blive mødt af din datter eller søn, som med store øjne og en indsmigrende opførsel har set sig varm på tanken om at få en hund. Børnene vil med stor sandsynlighed endda love at passe hunden. Men den skal du ikke hoppe på.

Se også:
  Knas i parforholdet? Læs med her

Skulle tiden alligevel være moden til at få en hund, er det en god idé at prøve at finde ud af, hvilken hunderace der passer til børnefamilier. Hunde har nemlig vidt forskellige temperamenter, og du får det bedste match hund og barn imellem, hvis du finder en rolig hund, der ikke er bange for høje lyde eller pludselige bevægelser.

 

Skal jeg gå til hundetræning?

Mange mennesker vælger at gå til hundetræning med deres hund. Det kan der være mange gode grunde til. Eksempelvis kan du nære ønske om at anvende din hund til jagt på et senere tidspunkt i livet, og så er det altså nødvendigt, at hunden opøver nogle forskellige færdigheder. Det kan også være, at du blot er interesseret i, at din hund lærer at opføre sig ordentligt. At en hund opfører sig ordentligt betyder egentlig bare, at den lærer at høre efter, så du altid kan kalde den til dig. Den skal også lære at gå ordentligt i snor. Husk på, at hunden ikke fra naturens side er kodet til, at den skal have et halsbånd på.

Til sidst vil vi ønske dig held og lykke med anskaffelsen af din nye hund, hvis tiden er inde til at udvide din familie med en firbenet ven.