5 (100%) 1 vote

Annonce

Rigtig meget tyder på, at de i Aarhus er rigtig gode til at forkæle deres mødre. Det viser sig nemlig, at en meget stor del af Mors dag-blomster købes af århusianerne, imens andre dele af landet halter væsentligt mere efter. Artiklen kigger nærmere på tendenserne og muligheder i forbindelse med Mors dag.

Der er ikke længe til, at det igen er Mors dag. De fleste har nok bemærket det i forbindelse med reklamer i TV, radio eller måske rent fysisk, hvor der reklameres med mærkedagen. Og hvis du kommer fra Østjylland og har børn bosiddende i eller omkring Aarhus, så kan du som mor formentlig godt begynde at glæde dig rigtig meget.

Undersøgelserne viser nemlig, at der er en overvægt i Mors dag-gaver i netop området omkring Aarhus. Det er ganske interessant, fordi der eksempelvis er langt færre, som køber den slags i København, hvis man regner et gennemsnit ud per indbygger i områderne. Århusianerne er altså så at sige mere gavmilde og gode til at vise deres taknemmelighed til deres mødre.

Undersøgelsen er foretaget af flowr.dk, som er en forretning, som sælger blomster på nettet. Helt konkret er der tale om cirka 8,3 procent af bestillingerne, som er lavet omkring Aarhus i forbindelse med denne mærkedag. Det er en ganske høj sats, når man kigger på populationen. Kun cirka det dobbelte antal mennesker har købt i København, hvilket svarer til en langt mindre andel, hvis man kigger på byens størrelse.

Man kan spørge sig selv, om det måske skyldes, at Aarhus er en by med rigtig mange unge mennesker, som gerne vil sætte pris på deres mødre. Typisk er traditionen måske mest i brug hos unge mennesker, og dem er der som bekendt masser af i Aarhus, som primært er en studie-by.

En god anledning

Der er ingen tvivl om, at Mors dag er en rigtig god anledning til at forkæle den måske vigtigste person i sit liv. Derfor er det da også ret bemærkelsesværdigt, at Aarhus er placeret så stærkt på listen over dem, som køber flest blomster til deres mødre. Måske er østjyderne bedre til at huske, hvad mødre har gjort for dem i tidens løb, eller også er de bare mere forkælede end Københavnerne.

Se også:
  3 råd til at få valgt den rette smartphone

Vil man gerne bringe et smil frem på sin mors læbe, så er en flot buket blomster ofte lige sagen. Den pynter mere end det meste, og så er den bare med til at give højt humør hos hende, som modtager den.

Skaber stor glæde

Glæden er måske det absolut mest afgørende, når man forærer en buket blomster. Er man i tvivl, om man skal spare pengene væk, så er det måske værd at tænke med, hvad man egentlig har fået i årenes løb den anden vej. Den tanke er Århusianerne muligvis bedre til at frembringe end så mange andre, da de ofte vælger at bestille blomster.

En lille gestus

Der er tale om en relativ simpel gestus til sin mor, som derimod langt fra betragter det som en lille ting. Måske det også giver noget good will hos mor senere hen, hvilket de fleste vel kan få brug for. Man kan spørge sig selv, om Københavnerne bare vælger at købe andre ting til deres mødre, eller om de måske forkæler dem mere fordelt ud over hele året.

Ud over blomster

Der findes selvfølgelig også andre måder at forkæle sin mor end med blomster. Mange af blomsterbutikkerne giver også mulighed for at sende chokolade med, ligesom man kan få lavet noget flotte kort, hvor man kan skrive de ord, man måske sommetider forsømmer at komme ud med. Mulighederne er dermed mange for at gøre sin mor glad.

Kilde: flowr.dk