Bedøm artiklen

Annonce

Alle kaffeelskere kan ånde lettet op, efter myten omkring kaffes skadelige effekt på tænderne er blevet aflivet. Kaffe gør nemlig ikke skade på hverken tænder, tandkøb eller tandknogler. Dette er konkluderet i en undersøgelse, hvor forskere har fulgt 1152 voksne mennesker i hele 30 år. Forsøget er foretaget i USA, og de 1152 personer bestod både af personer, som afholdt sige fra kaffe, og personer, som drak meget kaffe hver eneste dag.

Undersøgelsen viste blandt andet at kaffe ikke er skadeligt for tænder, tandkøb eller tandknogler, hvilket man fandt frem til ved løbende at følge mænd, som drikker mere end seks kopper kaffe om dagen og sammenligne deres tænder med personer, som ikke drikker kaffe.

Kaffe misfarver dine tænder

Det er altså konkluderet, at dine tænder ikke tager direkte skade af kaffe, men det betyder dog ikke, at der ikke er nogle negative konsekvenser for tænderne. Kaffe er med til at misfarve tænderne hos hyppige kaffedrikkere. Dette er blot én nydelse på en lang liste af ting, som misfarver vores tænder i hverdagen. Andre misfarvende produkter er blandt andet:

 • Te
 • Rødvin
 • Cigaretter

Derved er kaffe langtfra den eneste synder, men dette gør dog ikke problemet mindre. Der er rigtig mange mennesker, som langtfra ville elske at skulle undvære deres kaffe, således at deres tænder kunne være fine og hvide, og derfor vil denne artikel prøve at give nogle gode råd til, hvordan du kan beholde dine hvide tænder, uden at du hælder kaffen ud.

Få en tandblegning hos din tandlæge

En mulighed for at beholde eller skabe flotte hvide tænder er gennem en tandblegning, som du kan få foretaget ved din tandlæge.
Langt de fleste tandlæger kan udføre en sådan behandling, og du vil gå derfra med flotte og hvide tænder.
Hvis du vil have alternative metoder, således at du undgår at skulle betale for en tandblegning, så finder ud i næste afsnit gode råd til, hvordan du kan forebygge misfarvninger.

Sådan forebygger du misfarvninger – og beholder kaffen

Du kan selv forebygge misfarvninger i tænderne, og dette afsnit vil give dig gode råd til hvordan:

Se også:
  Større mobilitet kræver bedre teknologi

 

 • Undgå de andre store syndere
  De store tandsyndere, når man taler om misfarvninger, var som sagt cigaretter, rødvin og te. Her i livet kan man ikke altid få det hele, og derfor bliver man til tider nødt til at prioritere. Så hvis ud gerne vil have hvide tænder, og hvis du gerne vil drikke kaffe, så kan du med fordel prøve at undgå rygning, rødvin og te. Du behøver naturligvis ikke at skære disse ting helt væk, men du kan selv vurdere, hvad der er vigtigst for dig.
 • Børst dine tænder
  Du har sikkert hørt det rigtig mange gange, men det er supervigtigt, at du husker at børste dine tænder. Dette gælder både, hvis du gerne vil have sunde tænder, men det gælder i høj grad også, hvis de skal holdes pæne og hvide.
  For at optimere din tandbørstning kan du med fordel anvende en tandpasta, der indeholder fluor, minimum to gange om dagen. Fluoren er også med til at beskytte tænderne, da den forebygger huller, fordi den styrker tændernes emalje.
 • Rens dine tænder
  Det sidste råd lyder på at rense dine tænder minimum en gang om dagen. Du kan med fordel rense dine tænder efter måltider, da dette vil hjælpe dig med at fjerne madrester og belægninger. Derved kan du få endnu renere tænder, og du vil samtidig holde dem sunde og raske.

 

Med disse tre råd kan du sagtens skænke en kop kaffe mere og beholde dine hvide tænder.