Bedøm artiklen

I mange jobs er det nødvendigt at stå op i mange timer i træk. Dette gælder f.eks. ekspedienter, produktionsmedarbejdere, receptionister og uttalige andre erhverv. Mange mennesker har på samme tid problemer med deres knæ, når de bliver ældre. Studier viser dog, at dette ikke nødvendigvis behøves at være tilfældet.

Kan en måtte hjælpe vores sundhed?

En aflastningsmåtte, eller en ergonomisk måtte, under dine fødder kan med stor sandsynlighed skåne dine knæ. Hvis du står på en hård overflade, som et traditionelt betongulv, vil det skade dine knæ på sigt. Det afhænger naturligvis også af, om du står på den forkerte måde. Efter mange timer ender de fleste dog med at stå på den forkerte måde, da benene bliver trætte. Du vil strække dine ben, og låse dine knæ. Aflastningsmåtter vil gøre dig i stand til at stå længere tid på den rigtige måde, da det lindrer smerterne i fødderne. Dette vil være afgørende for, at medarbejderen kan udføre sit arbejde ordentligt.

Medarbejdere fortjener bedre

En ergonomiskmåtte kan ikke bare forlænge arbejdernes tid på arbejdsmarkedet, men også arbejds- og livskvaliteten. Ingen fortjener at stå med smerte på sin arbejdsplads, som man ikke selv kan kontrollere. At anskaffe sig aflastningsmåtter og ergonomiske måtter er op til arbejdspladsen. Set ud fra det empatisk perspektiv, burde alle virksomheder påtage sig dette ansvar, og anskaffe sit det rette udstyr. Men, også ud fra det produktions- og værdiskabende perspektiv vil aflastningsmåtter og ergonomiske måtte udgøre en stor forskel for virksomheden. Lad os sige det på denne måde: hvis smilet fra ekspedienten til kunden skal være oprigtigt, skal medarbejderen ikke stå med smerter i foden, og ergo bør alle virksomheder løse dette problem. Løsningen er heldigvis simpel, ligetil og billig: aflastningsmåtter og ergonomiske måtter.

Se også:
  Udforsk det ubevidste med en jungiansk analyse

Denne mikroskopiske investering vil betale sig selv tilbage mange hundrede gange, for de virksomheder der er empatiske nok til at foretage sig den.