Bedøm artiklen

Alle ved, sport og social aktivitet er vigtigt for børn. Sunde hobbyer og idrætsgrene er med til at udvikle børnenes krop på en sund og naturlig måde, da det er igennem fysisk aktivitet, kroppen udvikler sig og vokser. Ikke nok med at man ofte opbygger mere energi og bedre søvnvaner, hvilket er positivt for barnets skolegang, så skaber sport og fysisk aktivitet fundamentet for et langt liv med et godt helbred.

Som en ekstra bonus, giver du ikke blot din dreng eller pige en sundere krop, når du pakker sportstasken og sender ham eller hende afsted til sin sport. For når barnet spiller fodbold, slår til fjerbolde eller går til gymnastik, er der mere at komme efter end blot høj puls. Dit barn får nemlig trænet sine koordineringsevner og lærer at indgå i de spilleregler, Sporten dikterer. Og her er det ikke bare spillets regler, men også de sociale strukturer, som dit barn lære at forholde sig til og acceptere. Det træner samarbejdet og fordrer holdånd og tolerance.

Gymnastik udvikler hele kroppen

En af de store fordele ved at lade dit barn dyrke gymnastik, er den store variation i øvelserne, hvormed hele kroppen trænes symmetrisk.

Hvis dit barn insisterer på, at han eller hun hellere vil dyrke en anden sport, skal du naturligvis ikke trække dem ud ad døren i tvang. Fodbold, håndbold, badminton, rulleskøjteløb etc. er alt sammen gode og sunde aktiviteter. Det vigtigste er blot at dit barn er fysisk aktiv.

Særligt gymnastik har dog den fordel, at den træner kroppen på mange måder. Gymnastik styrker krop, koordinering og karakter. Som sport er den afvekslende og æstetisk, ligesom den kan dyrkes på forskellig vis igennem hele livet – socialt eller med fokus på personlig udvikling i specifikke discipliner. Og så er det en idrætsgren, der ikke mindst er sjov!

Se også:
  Kniber det med kreativiteten? Få masser idéer til aftensmaden

Legen og det evigt udforskende element er en central del af gymnastikken, hvorfor den er så velegnet til fartglade børn.

Så hvorfor ikke nyde en sport, der er sjov, social og samtidig:

  • Gør dig smidig
  • Gør dig stærk
  • Giver dig bedre koordineringsegenskaber
  • Styrker dine knogler
  • Øger din forbrænding
  • Styrker din selvtillid og tro på egne evner
  • Gør dig glad!

Gode muligheder for aktivitet med far og mor

Som et sidste slag for gymnastikken vil vi gerne gøre opmærksom på, at idrætten findes som familievenlig far-mor-og-barn gymnastik. Her træner hele familien sammen og styrker kroppen såvel som sammenholdet.

Det er særligt populært for familier med yngre børn, og det er en glimrende vej frem, hvis du vil introducere familiens yngste medlemmer for gymnastikkens farverige verden.