Bedøm artiklen

Som forælder kan det være en forvirrende ny verden, når ens barn pludselig begynder at slynge omkring sig med forkortelser som LoL, WoW, CS:GO og Dota. For hvad betyder det, og hvad er det egentligt, at børn og unge oplever, når de time efter time sidder foran computerskærmen og bekriger hinanden i diverse virtuelle verdener?

En sund balance

Det er selvfølgelig sundt at bevæge sig, at komme ud i den friske luft og dyrke kammeratskaberne langt væk fra skærmene. Men gaminger kommet for at blive, og har du en søn eller datter, der i sin fritid tyer til den virtuelle virkelighed, vil du som forælder sjældent opleve et positivt udfald ved at udstede et forbud. Tal i stedet med dit barn om at finde en sund balance med både tid til computer og andre interesser.

Hvis du som forælder samtidig sidder og tænker, om al den vold og ødelæggelse er usund for dit barns udvikling, kan vi trøste dig med, at undersøgelser viser, at vold, drab og blod er noget af det børnene oftest lægger mindst mærke til i spilsituationer. I stedet er fokus på teamplay med kammeraterne, underholdning, strategi og taktik.

 

Motion og sund kost

Selvom det lyder som to nærmest uforenelige modpoler, er motion og sund kost en afgørende faktor, hvis man vil noget seriøst inden for gaming.  For som et gammelt ordsprog lyder: ”Uden mad og drikke, duer helten ikke”, og det samme gør sig gældende inden for e-sport og hele spilkulturen.

Se også:
  Sådan forebygger du bedst rynker i ansigtet