Bedøm artiklen

I dag er der meget fokus på de grønne løsninger og tiltag, der er godt for miljøet. Nogle tiltag er mere bekvemme end andre, og det er forskelligt, hvor meget det kræver af os, når man skal tage højde for de forskellige tiltag. Men når det handler om at komme ud og opleve noget – om det så blot er et restaurantbesøg, eller det er en større oplevelse som for eksempel et kroophold væk fra hvor i bor – så er det ikke krævende, men som oftest er det rigtig dejligt. Er i interesseret i Midtjylland, kan det være, at Viborg er stedet for jer.

Oplevelser er godt for miljøet

Når oplevelser er godt for miljøet, så handler det som hovedregel om, at du som forbruger bruger dine penge på noget andet end produkter. Tøj er for eksempel en af de ting, der slemme, når det kommer til påvirkning af miljøet i en negativ retning, og når du ikke bruger dine penge på tøj, så er det en god ting. På samme måde er det med en hel række andre produkter, som både kan give miljøproblemer, når produkterne produceres, og når du ikke længere skal bruge dem mere. Når du som forbruger vælger at bruge dine penge på for eksempel at gå ud og spise, så er det ikke et ekstra produkt du skal have fat i, da du alligevel skal have noget at spise, og du får på samme tid en skøn oplevelse.

Giv oplevelser som gave i stedet for produkter

Når vi giver folk gaver, så er det ikke altid, at de ting vi køber til folk, falder i deres smag. I sådanne tilfælde kan modtageren ofte bytte gaven til noget, de har brug for. Men nogle gange giver vi ting, som modtageren bliver glad for, men egentlig ikke har brug for. Modtageren ville sagtens kunne være tingen foruden, og er egentlig bare glad for, at du er kommet til festen, fordi det er dig, ham eller hende gerne vil se. Så hvorfor ikke give en oplevelse i gave, så I kan tilbringe mere tid sammen? I kan tage på bridge walking, tage til vinsmagning eller se den flotte domkirke i Viborg, som modtageren har interesse i. Der er mange muligheder, og mulighederne behøver ikke nødvendigvis at inkludere dig, du kan også give oplevelsen, uden at det er dig, der skal med.

Se også:
  3 gode råd til at få det sjovere i hverdagen