Bedøm artiklen

Stort set alle danskere benytter sig af de mange take away muligheder fra tid til anden, hvis tiden, inspirationen eller overskuddet til madlavningen lige er gået fløjten en dag. Det er både let og hurtigt, hvorfor det også ofte kan være fristende at lade sig lokke. For manges vedkommende har det til gengæld også resulteret i mange kedelige måltider med kold pizza og slatne burgere. De usunde kalorier tikker dog stadigvæk ind på kontoen, selvom maden måske ikke var noget at råbe hurra for, hvilket også får mange til at tænke sig en ekstra gang om, når de overvejer at bestille take away. Det behøver imidlertid ikke være tilfældet, da det sagtens kan lade sig gøre at finde kvalitetsholdig og sund take away mad, som hele familien vil sætte pris på. Her følger et lille indblik i marked og muligheder.

Det sunde alternativ til traditionel fastfood

Snasket fastfood kan naturligvis også sagtens være lækkert på dagen, men der er ingen tvivl om at McDonald’s, uanset hvor godt det end måtte smage, ikke er specielt godt for hverken dig eller dine børn. Ligeså vel er den lokale pizzamands pizzaer heller ikke det mest optimale at putte i maven, selvom det er nemt og bekvemt (naturligvis skal der være plads til disse former for take away en gang imellem). Take away kan således findes i væsentlige sundere former, uden at der nødvendigvis behøver at gå decideret helse i den. Der er især gode og sunde take away muligheder i forbindelse med mange sandwichbutikker, som laver deres mad af gode, og ofte økologiske, råvarer. Et god bud kunne eksempelvis være Kylling & Co, som tilbyder take away i Grenaa og 11 andre byeri Jylland. Her kan børnene vælge mellem mange forskellige sandwiches, og hvis du selv ønsker at give den et nyk op på sundhedskontoen, har du også mulighed for at blande en lækker salat efter eget ønske.

Se også:
  Bliv sommerklar med de rette fitness hold

Klassisk dansk mad er godt, men ikke specielt sundt, og der er ofte også begrænsede take away muligheder hvad det angår. Hvis man i stedet kigger i retning af andre køkkener, evt. det asiatiske, er der også mulighed for at finde sund og lækker take away. Her tænkes der ikke på indbagte rejer i spandevis, men i stedet på ting som wokretter og sushi, der også kan kategoriseres som relativt sund take away mad. Her er det måske en større udfordring at finde noget til de mindste, men der findes som oftest børnemenuer, som kan imødekomme denne udfordring. I takt med de fremvoksende vegetariske alternativer, kan det nu også lade sig gøre at finde rigtig sund og lækker mad som take away. Vi bliver pt. kun bedre til at tilberede vegetariske, og for den sags skyld også veganske, retter i Danmark, som til forveksling kan smage stort set ligeså godt som den ’originale’ ret. Mange har dog imidlertid stærke holdninger ift. denne type mad, så det er naturligvis ikke for alle, men man selvfølgelig altid forsøge.