Bedøm artiklen

Annonce

For en alkoholiker kan det være voldsomt at starte med alkoholbehandling, uden han er blevet sat ordentligt ind i forløbet først. For det er ikke en gradvis udfasning af alkohol fra sit liv, som han skal igennem på de mere veldokumenterede forløb – men et brat stop for alkoholforbrug. Resultatet af en indledende afrusning har både en fysisk dimension i form af abstinenser og en psykisk dimension.

Sæt dig ind i, hvilken hjælp alkoholikeren kan få

Selvom alkoholikeren bliver omringet af folk med indgående kendskab til behandling af abstinenser, såsom læger, bliver forløbet mest vellykket, når patienten ved, hvad han går ind til. Hvis du står som pårørende og ønsker at få afklaret, hvordan et forløb inden for alkoholafvænning finder sted, så kan du få telefon rådgivning om alkoholbehandling. Det er en diskret måde at få svar på dine spørgsmål.

Behandling tager tid – der er ingen hurtig løsning

Umiddelbart efter afrusning med håndtering af de værste symptomer på abstinens kan personen med alkoholisme gå videre i forløbet, hvor han fx får sin faste hverdag på behandlingscentret. Dette er endnu en ting, der er vigtig at vide på forhånd: Behandlingen tager tid. For der findes ikke nogen øjeblikkelig kur mod alkoholisme. Personen skal indstille sig på, at hans hverdag ændrer sig drastisk.

Gør det klart, at alkoholbehandling ikke er kold institutionalisering

Hvis en person med alkoholisme ikke ønsker at blive institutionaliseret, så er det vigtigt, at du sætter dig ind i de fysisk forhold, alkoholikeren kommer til at leve i under sin behandling. For ofte er der rolige ydre og indre rammer på et behandlingscenter. Det kan ikke umiddelbart sammenlignes med forholdene på et hospitals sengestuer. Og borgeren får også lov at blive del af et større fællesskab.

Se også:
  Nyd din weekend med veninderne

Ønsker du at overtale en person med alkoholisme til at søge hjælp? Sæt dig ind i behandlingerne.