Bedøm artiklen

Hvis man er gravid, så kan der lynhurtigt opstå mange spørgsmål og forvirringer, som man ikke ved, hvordan man skal reagere på. Der er dog en række råd, som du kan forsøge at følge, hvis du vil komme bedst muligt igennem din graviditet. Læs med nedenfor og lær mere.

Tal med din partner

Det er meget vigtigt, at du sørger for at tale åbent med din partner omkring din graviditet. Graviditet kan være svært for ens partner at sætte sig ind i, da det kan være svært at forstå, hvad det helt reelt er, der sker med kroppen. Sørg derfor for at være åben og ærlig både omkring, hvordan du har det, hvad du forventer af din partner og hvad din partner kan forvente af dig. Har du for eksempel behov for, at din partner gør noget helt bestemt, hvis du har en dårlig dag, så sørg for at have italesat dette således, at der ikke er nogen tvivl om, hvordan I skal takle dagligdagens situationer.

Gør det komfortabelt

Når man er gravid, så oplever man hurtigt, at ens krop ikke opfører sig, som den plejer og ikke føles, som den plejer. Det er derfor en god ide at gøre det mest muligt komfortabelt for dig selv. Når du er gravid, skal du ikke længere kun tænke på dig selv og din krop, men også på dit kommende barn og dette barns velbefindende. Det er derfor vigtigt, at du for eksempel sørger for at få nok søvn. Når man er gravid, kan det dog være svært at finde gode stillinger at sove i, fordi man lige pludselig har en langt større mave, end man er vant til. En graviditetspude til sengen kan her være en meget stor hjælp, da du lynhurtigt kan placere dig i en god stilling, når du skal sove, hvilket altså ikke kun vil gavne dig, men også din partner og dit kommende barn.

Se også:
  Sådan forebygger du bedst rynker i ansigtet

Søg råd hos venner og familie

Alle graviditeter er individuelle og det kan være forskelligt hvilke op- og nedture, som man oplever undervejs. På trods af dette kan det dog være en rigtig god ide at søge råd hos ens familie eller hos ens venner, som har prøvet at være gravide. Graviditet er ikke noget, som man altid kan forberede sig på, hvorfor det kan være svært at vide, hvad man skal gøre i bestemte situationer og hvordan man skal reagere, hvis ens krop opfører sig på en bestemt måde. Er du i tvivl om sådanne ting, så vær ikke bleg for at spørge om hjælp. Du kan dog også med fordel spørge din læge om hjælp og gode råd, hvis du ikke føler, at dine venner og familie kan komme med kvalificerede svar og råd.